ROLAND GARROS: Petra izborila četvrtfinale, Vekić ispala

ROLAND GARROS: Petra izborila četvrtfinale, Vekić ispala

Martić se po prvi puta u karijeri plasirala u četvrtfinale Garrosa, a pokazala je i veliku mentalnu snagu jer je nadoknadila zaostatak 5-7, 0-2.

Prvi set je Martić izgubila iako je prva napravila “break” kod 2-2, no žilava Estonka je odmah vratila izgubljeni servis, a u 12. igri iskoristila slabije serviranje Petre i uzela prvi set s 7-5. Kanepi je i u drugi set krenula s vodstvom od 2-0, no na svu sreću 28-godišnja Dućanka je ipak pronašala svoju igru i nanizala šest gemova zaredom za poravnanje u setovima.

Kanepi je bolje ušla i u odlučujući set, povela je opet s 2-0, no Petra se ponovno vraća iz zaostatka, vodi s 3-2, ali opet gubi svoj servis. U sedmom gemu Martić propušta tri lopte za obrat, ali je zato uspjela u devetoj igri doći do novog “breaka” i šanse da svojim servisom završi meč. Servirajući za meč Petra je realizirala prvu meč-loptu i došla do četvrtfinala.

Bio je to prvi susret Martić i Kanepi.

U četvrtfinalu Martić ide na Čehinju Marketu Vondrousovu, 44. igračicu svijeta, koju je Martić dobila u finalu Istanbula prije mjesec dana.

Donna Vekić, bez četvrtfinala na Roland Garrosa

Britanka Johanna Konta, bila je bolja od naše Donje Vekić,  i pobjedila je rezultatom 6:2, 6:4.

Tekst: HINA/Inga Ćužić/ZNA

Foto: Mario ĆUŽIĆ

 

 

Leave a Reply