ROlAND GARROS/BORNA ĆORIĆ: Što da kažem, to je tenis!

ROlAND GARROS/BORNA ĆORIĆ: Što da kažem, to je tenis!

Borna je izgubio maratonski dvoboj, koji je trajao skoro četiri i pol sata bespoštedne borbe, u kojoj je Ćorić u četvrtom setu bio na dva poena od meča, a odlučujućem setu je dvaput imao prednost “breaka”, a čak je i servirao za meč kod 7-6. Ćorić je tako još jednom zapeo u trećem kolu Garrosa.

-To je tenis, izgubio sam. Puno ovakvih mečeva sam  dobivao, puno lakih mečeva, a jedan se mora izgubit. Šteta jer ovdje je bilo prilika i da sam jednu, dvije više prilike bolje iskoristio onda bih savršeno za pet setova, ali kad sam imao meč servis, mogao sam slavit, ali eto što da kažem to je tenis.- rekao je Borna Ćorić, nakon meča na konferenciji za novinare.

Ovo je bio peti međusobni ogled hrvatskog tenisača i Struffa i treća pobjeda Nijemca.

Izgubio sam meč, on je bio bolji, nisam iskoristio svoje servise i eto. Uvjeti su bili malo topliji, ali nije bilo pretjerano vruće bar meni,da to nije uvjetovalo na moju igru. Sreća mi se nije osmjehnula na onih 6:5, da sam to iskoristio možda bi i dobio meč. Njegov servis je odličan ide na lopte, dobro se kreće po terenu, jako je visok igrač, i to utječe na mnogo stvari. – rekao je Borna Ćorić.

Atmosfera na terenu broj 14, od samog početka meča bila je sjajna, tribine su bile pune, bez obzira na veliku vrućinu. Bornin meč s tribina pratila je Iva Majoli, izbornica hrvatske ženske tenisice reprezentacije i osvajačica Roland Garrosu  1997. godine.

-Uživao sam u atmosferi, bila je odlična. Očekivao sam manje gledatelja, jer je manji teren, ali da uživao sam u tako dobroj atmosferi.- zaključio je Borna Ćorić.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA//HINA

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply