ROLAND GARROS/PETRA MARTIĆ: Cilj je iz meča, u meč igrati što bolje

ROLAND GARROS/PETRA MARTIĆ: Cilj je iz meča, u meč igrati što bolje

Petra Martić plasirala se u 4. kolo Roland Garrosa nakon što je pobjedila drugu igračicu svijeta Čehinju Karolinu Pliškovu s rezultatom  6-3, 6-3 za 85 minuta.

Petra Martić upisala je jednu sjajnu pobjedu, nad drugom igračicom na svijetu čehinjom Pliškovom.

-Ovo nije najveća pobjeda, bilo ih je i većih, ali ova mi je važna.  Cilj je nanizati još ovakvih mečeva i pobjeda. Još uvijek se ne osjećam da igram svoj najbolji tenis, mislim da je prošli meč bio čak bolji od ovoga danas, mislim da mi je tip igre više odgovarao nego u ovom današnjem, pa sam zato odigrala bolje. Ali moj cilj je igrat što više ovakvih mečeva i nanizati ih, a ne samo jedan ovakav na turniru, tako da sigurno sam igrala dobro. Drago mi je što sam mentalno uspjela ostati mirna u kritičnim situacijama meča, a bilo ih je u drugome setu, tako da zadovoljna sam današnjim performansom sve zajedno, ali ne mislim da je ovo moj najbolji tenis. Cilj je da nastavim iz meča u meč ovako igrati- započela je Petra Martić, konferenciju za novinare, nakon pobjedničkog meča.

Koji je ključ ove pobjede, da li to što je na Pliskovoj, bio veći pritisak?

– Ključ ove pobjede bio je u fokusiranju na moju igru ​​i pokušati diktirati igru, i da joj ne dopustim da ona  diktira igru, što je njezina najveća snaga. Tražila sam način kako joj oduzeti servis i to mi je uspjelo, ponekad je bilo teško, pogotovo kada je ona meni oduzela servis, ali uspjela sam se vratiti u meč, zadržati hladnu glavu i meč završiti, pobjedom. Kada igram protiv bolje rangiranih igračica, pokušavam te brojeve izbaciti iz glave. Ja sam tu došla da dam sve od sebe i po mogućnosti pobjedim drugu  igračicu na svijetu, i to sam napravila.- rekla je Petra.

Roland Garros  i Vi imate neku tajnu vezu.

-Ne znam ima li  Roland Garros poseban odnos sa mnom, ali ja imam  s Rolandom Garrosom. Zaista volim ovaj turnir, volim ovu podlogu. Ovdje se stvarno osjećam sjajno i nadam se ću napraviti korak dalje.- zaključila je Petra Martić.

U osmini finala Martić ide na bolju iz dvoboja Estonke Kaie Kanepi (WTA 88.) i Ruskinje Veronike Kudermetove (WTA 68.). Bit će to treći puta da Petra igra osminu finala Roland Garrosa i prilika za prvo četvrtfinale.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Foto: Mario ĆUŽIĆ

 

Leave a Reply