ROLLAND GARROS: Uspješan dan za Hrvatske parove

ROLLAND GARROS: Uspješan dan za Hrvatske parove

Hrvatska tenisačica Petra Martić i Francuskinja Alize Cornet plasirale su se u 2. kolo ženskih parova na Roland Garrosu svladavši,  Čileanku Alexu Guarachi i Slovenku Tamaru Zidanšek sa 6-1, 6-0 za 57 minuta.

Petra Martić ovom pobjedom u paru nastavila je svoj dobar niz na Roland Garrosu. je izborila 3. kolo Roland Garrosa u pojedinačnoj konkurenciji, nakon što je za samo 65 minuta pobijedila sa 6-2, 6-1 francusku tenisačicu Kristinu Mladenović. U 3. kolu će igrati protiv 2. nositeljice Čehinje Karoline Pliškove.
Darija Jurak, koja je sa Amerikancem Austinom Krajicekom u srijedu prošla u 2. kolo mješovitih parova, danas nije imala toliko sreće u paru s  Rumunjkom Ralucom Olaru,  Nijemice Anna-Lena Friedsam i Laura Siegemund, su lipanj bile bolje i pobijedile su rezultatom 2:6,3:6.

U mješovitim parovima Kanađanka Gabriela Dabrowski i Mate Pavić, plasirali su se u drugo kolo, pobijedivši mješoviti par Amerikanku Kaitlyn Christian i Danca Frederika Nielsena, rezultatom 6:4, 7:6.
Gabriela Dabrowski i Mate Pavić su prošle godine osvojili Australian Open, dok su u finalu Roland Garrosa izgubili od Ivana Dodiga i Tajvanke Latishe Chan.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA//HINA

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply