ROLAND GARROS: Ivo Karlović oprostio se od turnira u drugom kolu

ROLAND GARROS: Ivo Karlović oprostio se od turnira u drugom kolu

Ivo Karlović nije uspio ponoviti svoj najbolji rezultat na Roland Garrosu i još jednom izboriti nastup u 3. kolu, jer je hrvatskog veterana u 2. kolu zaustavio 25-godišnji Australac Jordan Thompson koji je slavio sa 6-3, 6-4, 6-7 (2), 6-3 nakon dva sata i 31 minute igre.

Bio je to njihov drugi dvoboj u glavnom turniru, a i prvi su odigrali u Roland Garrosu prije tri godine, kada je Karlović slavio sa 12-10 u petom setu. Thompson je u prethodne tri godine nakupio iskustva i iskoristio ga u ovom dvoboju u kojem je Karlovića ostavio bez prilike za ‘break’.

Po jedan ‘break’ u prva dva seta bio je dovoljan Thompsonu za veliku prednost. Australac je u ‘tie-breaku’ trećeg seta napravio prvu dvostruku pogrešku u meču, što je iniciralo Karlovićev niz od četiri poena i pomoglo najstarijem igraču u pojedinačnoj konkurenciji da vrati nadu u mogući preokret.

No, preokret se nije dogodio, jer je Thompson na početku četvrtog seta osvojio prvih devet poena i stečenu prednost ‘breaka’ bez poteškoća zadržao do pobjede.

Karlović je dvoboj završio sa 23 asa, ali i 41 neforsiranom pogreškom, dok ih je Thompson imao samo pet. Od osam prilika za ‘break’ Thompson je tri realizirao i ostavio Karlovića bez ijedne prilike za oduzimanje servisa. Australac je imao 81 % realizacije na prvom servisu i čak 80 % na drugom, dok je naš tenisač osvojio samo 46 % poena na drugom servisu. Thompson je tako po prvi put u karijeri izborio nastup u 3. kolu pariškog Grand Slam turnira.

Tekst: HINA

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply