ZET: Za Dana Grada Zagreba, besplatne vožnje na turističkim linijama

ZET: Za Dana Grada Zagreba, besplatne vožnje na turističkim linijama

Prigodnom programu obilježavanja Dana Grada Zagreba, u petak, 31. svibnja, i ove se godine tradicionalno pridružuje Zagrebački električni tramvaj besplatnim vožnjama na turističkim linijama.

U petak u 9 sati, predstavit ćemo četiri nova panoramska autobusa koji će se koristiti za turističko razgledavanje Grada i njegovih znamenitosti. Odmah nakon predstavljanja za građane ćemo organizirati promotivnu, besplatnu vožnju novim autobusima sa stajališta turističkih linija u Bakačevoj ulici.

Vožnja će obuhvatiti razgled užeg gradskog središta, kao i parkove Maksimir i Bundek. Također, uz besplatne karte koje će se od četvrtka, 30. svibnja moći preuzeti u Turističkom informativnom centru na Trgu bana Josipa Jelačića, u prolazu Harmica, građani će znamenitosti Zagreba moći upoznati i na već
postojećim turističkim linijama. Crvena linija, koja obuhvaća vožnju panoramskim autobusom užim gradskim središtem, polazi iz Bakačeve ulice u 10, 12, 14 i 16 sati, dok će zelena linija, koja prolazi širim područjem grada, obuhvaćajući sportsko-rekreacijske sadržaje poput Jaruna, Bundeka i Maksimira, ostvariti polaske u 10, 12 i 15 sati. Također, građani će moći uživati i u vožnjama plavom linijom, u prepoznatljivim elektro vozilima, koja će isto tako polaziti iz Bakačeve ulice svakih 30 minuta i to u vremenu od 10 do 13.30 sati. Broj ulaznica za vožnje crvenom, zelenom ili plavom linijom je ograničen.

Osim toga, pozivamo sve sugrađane da nam se pridruže i na besplatnim vožnjama turističkim tramvajem iz 1924. godine, koje će svojim prekrasnim izvedbama uljepšati uvijek rado slušani Zagrebački orkestar ZET-a. Turistički tramvaj će užim gradskim središtem voziti od 10 do 12 sati, a polazit će sa Trga bana Josipa Jelačića svakih 30 minuta.

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply