ROLAND GARROS: Marin Čilić u pet setova izgubio od Dimitrova

ROLAND GARROS: Marin Čilić u pet setova izgubio od Dimitrova

Marin Čilić u 2. kolu Roland Garrosa izgubio je od Bugarina Grigora Dimitrova sa 7-6 (3), 4-6, 6-4, 6-7 (2), 3-6.

 U meču koji je trajao 4 sata i 28 minuta Čilić je popustio u najvažnijim trenucima. Nakon vodstva 2-1 u setovima Čilić u četvrtom setu nikako nije mogao doći do prigode za break i taj set je izgubio u 13. igri. To je dodatno motiviralo Dimitrova, koji je u petom setu nakon dva breaka poveo 5-2 i servirao je za meč. Čilić je spasio dvije meč-lopte i čak uspio vratiti jedan izgubljeni servis, ali više od toga nije mogao i Dimitrov je prošao u 3. kolo.

– Bio je kvalitetan meč. Imao sam psihološku nadmoć u 4. Setu i šansu na 15:30, peti set sam propustio par šansi, bravo za njega, servirao je dobro kada je bio u nevolji, nažalost nisam pobijedio, on je bio bolji. Nisam odigrao na razini na kojoj sam trebao i imao sam probleme sa drugim servisom, propustio sam kao što sam rekao previše šansi. Ostatak igre sam odigrao dobro, samo što nisam te šanse iskoristio za povratak u igru. Primijetio sam da je imao problema sa ramenom, ali eto nažalost ja nisam osvojio idući gejm i izgubio sam meč!- rekao je Marin Čilić na konferenciji za medije.

Bez obzira što je izgubio meč Čilić je zadovoljan sa svojom igrom i općenito formom u kojoj se nalazi.

– Mislim da sam level igre općenito podigao, još nisam imao previše mečeva na zemlji, tako da mi je i dalje taj segment falio i u današnjem meču, i samo taj način kad uđete sa više pobjeda i igrate dulje u turnirima onda vas to i opet zadržava i u dobroj natjecateljskoj formi. U petom setu se okrenulo na njegovu stranu, super je igrač, imao je lijepih poena, i dobre servise. Moram nastaviti raditi, i ostati i dalje koncentriran, mislim da je najbitnija stvar pobjeda na turnirima, to daje samopouzdanje iz meča u meč, a onda i bolje se sve slaže i na treninzima. U zadnjih par mjeseci sam osjećao da sam trenirao dosta dobro i onda na nekim mečevima nisam se dobro snalazio ili falila mi je ta natjecateljska forma, da imam nekoliko mečeva u nizu i da jednostavno probijem taj led, ali eto što je tu je!- zaključio je Marin nakon izgubljenog meča protiv Dimitrova.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply