ROLAND GARROS/IVO KARLOVIĆ: Dokle god pobjeđujem ostat ću u tenisu!

ROLAND GARROS/IVO KARLOVIĆ: Dokle god pobjeđujem ostat ću u tenisu!

Div sa Šalate pobijedio je  tri godine mlađeg Španjolca Lopeza nakon  tri sata igre, rezultatom  7:6, 7:5, 6:7, 7:5 i tako izborio drugo kolo u kojem će igrati protiv Jordana Thompsona.

Karlović je do sada sa Lopezom igrao dvanaest puta, od toga je osam puta slavio naš tenisač računajući i današnji meč, a Lopez je zabilježio samo četiri pobjede.

U prva dva seta Lopez je izrazito bio ljut, dok je Ivo smireno igrao svoju igru i bez većih problema osvojio prva dva seta. Karlović je u trećem setu propustio dvije meč lopte i odveo treći set u „tie-break“ u kojem je ponovno odlučivala jedna lopta koju je Lopez iskoristio i tako osvojio treći set. U četvrtom setu Lopez je oduzeo servis Karloviću kod rezultata 4:2, nakon toga Karlović vraća svoj servis za 5:3. Drama je bila do samog kraja meča koji je na kraju završio pobjedom Karlovića.

– Jako sam sretan što sam mogao pobijediti danas, nije me bilo na terenu dva mjesecu i ovo mi puno znači. Kao najstariji igrač na turniru i u top 100 tenisača svijeta, osjećam neko poštovanje od svih prema meni, ali ne znam što govore iza dok ih ja ne čujem. Nisam se osjećao nešto jako umorno za vrijeme meča, jedino nakon trećeg seta sam imao meč loptu, gdje je on ušao u return ravno, i imao sam malo težak trenutak, ali uspio sam se vratiti nakon što je on poveo četvrti set.  Nisam imao osjećaj da ga imam pri rezultatu 5:2, mislio sam da ćemo otići u peti set, nisam mislio da ću imati pet geamova za redom u svoju korist. Kada je osvojio set vidio sam da nema motivacije i mislio sam da će pasti, ali eto opet je našao motivacije.- rekao je Ivo Karlović, na konferenciji za novinare nakon meča.

Kao najstariji igrač na turniru, koji još uvijek nema želju prestati igrati ne opterećuje se pitanjima o nastavku karijere, ali zna da parove neće igrati.

– Nisam razmišljao o parovima i singlovima i iskreno ne da mi se. Isto je sve, morate doći na turnir, priprema je ista, tako da neću igrat parove, igrali smo Ziki i ja u paru i dobro nam je išlo, a možda ćemo i opet zaigrati parove. Zasada još uvijek ne znam kada ću prestati igrati, jer još uvijek mi je drago zaigrati, moj rejting  je još uvijek u redu. Na Grand Slamu sam, nema još uvijek teških povreda, kada ću osjetiti da više to ne želim, onda ću prestati igrati. Ili će to biti zbog ozlijede ili zbog rejtinga. Mislim da ću sigurno ostati u tenisu, to sam radio cijeli život, i znam kako to raditi. Svi me pitaju koliko dugo, ali dokle god pobjeđujem, ostat ću u tenisu!- zaključio je Ivo Karlović.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply