PRVA GENERACIJA 2019: Najbolji plakati učenika iz Hrvatske o klimatskim promjenama U Švedskom Institutu „Agenda 2030“

PRVA GENERACIJA 2019: Najbolji plakati učenika iz Hrvatske o klimatskim promjenama U Švedskom Institutu „Agenda 2030“

Ove je godine više od 150 učenika iz hrvatskih srednjih i osnovnih škola sudjelovalo u projektu „Prva Generacija – Globalni ciljevi održivog razvoja (COR/SDG) i moj grad/škola“, koji u Hrvatskoj provode veleposlanstvo Švedske, i organizacije civilnog društva WWF Adria, Terra Hub Hrvatska i ODRAZ, uz podršku 24sata. Zadatak je bio izraditi plakat koji se odnosi na jedan od 17 Globalnih ciljeva održivog razvoja i izravno ili neizravno se dotiče klime i klimatskih promjena, a pet najboljih plakata izradili su timovi iz: Srednje škole Hvar (Gabrijela Jurić, Stella Miša), Srednje škole Antuna Matijaševića Karameno iz Visa (Tamara Bajsić, Dina Vojković), Prve ekonomske škole iz Zagreba (Dora Celić, Andrea Vrhovac, Ivan Pišković, Marko Andrić, Luka Cikoja), Škole za medicinske sestre Vrapče (Gabrijela Ambruš, Paula Roher), Osnovne škole Đuro Ester iz Koprivnice (Adrian Hlebar, Sara Višak, Emil Kukec, Ana Marija Buhić, Nadja Jandrašec).

 Njihovi plakati o važnosti i ujtecaju klime bit će dio završne izložbe „Prva Generacija i Agenda 2030“ koju je izradio Švedski Insitut, a koja će biti postavljena u Europskom tjednu održivog razvoja od 30. svibnja do 05. lipnja u Studentskom centru u Zagrebu.

Na dan otvorenja izložbe, u četvrtak, 30. svibnja 2019. godine od 10.30 do 12 sati održat će se panel „Suradnja s mladima za ostvarenje Agende 2030“.

Leave a Reply