ROLAND GARROS: Borna Ćorić prošao u drugo kolo

ROLAND GARROS: Borna Ćorić prošao u drugo kolo

Borni Ćoriću trebalo je nešto manje od tri sata da pobjedi Slovenca Aljaža Bedenea rezultatom 6:1, 7:6, 6:4, 6:4 i tako izbori prolazak u drugo kolo.

Borna je savršeno otvorio prvi set i za pola sata dobio Bedenea 6:1, s tri uzastopna oduzeta servisa. Bedene se u drugom setu poboljšao igru i drugi set odlazi u tie- break,s u  u kojem je jedna lopta odlučila tko će osvojiti drugi set.

– Mislim da je on igrao jedan jako visoki nivo tenisa, jednostavno sam vidio da stvarno igra odlično i rekao sam “ok, ako možeš odigrati ovako sva tri seta onda ćeš me pobijediti!”, ali znao sam da će negdje morati malo pasti i ja sam to iskoristio,- rekao je Borna Ćorić na konferenciji za medije nakon pobjede.

Borna se osvrnuo i na protekli dio sezone.

– Mislim da je sezona bila dosta dobra. Krenuo sam praktički bez priprema, odigrao sam jako dobro Australiju, šteta za meč protiv Pulija. Izgubio sam dva tri meča na velikim turnirima koje sam mogao dobit, ali to je tenis i jednostavno prije ili kasnije će se to vratiti. Sigurno je bilo malo frustrirajuće, evo i u Monte Carlu imao sam siguran break protiv Funinija za polufinale, dvije meč lopte protiv Federara sad za četvrt finale Rima, u Australiji protiv Pulija isto sam mogao dobiti… Nisam iskoristio te velike prilike, ali kako sam se puno puta izvukao i u prvim kolima, pa se to sve negdje izbalansira, kazao je Ćorić.

Što očekujete od Roland Garrosa?

– Dolazim sa stvarno dobrom igrom, danas sam stvarno zadovoljan kako sam igrao, sa svim aspektima, cijeli meč sam bio zadovoljan, drugi set je odigrao stvarno jako dobar tenis i nema se tu što zamjeriti, dečko je jednostavno bio bolji drugi set. Nadam se da mogu nastaviti tu dobru igru, praktički cijelu zemljanu sezonu sam zadovoljan kako igram. Nivo igre je tu, kažem, možda sam tih par zadnjih mečeva koje sam izgubio mogao dobiti, da se prevagnulo na moju stranu možda bih i igrao finale ili polufinale Monte Carla i polufinale Rima, nisam, ali nadam se da će se to negdje vratit poslije! – rekao je Borna Ćorić na kraju konferencije za medije.

Protivnik Borne Ćorića u drugom kolu bit će južnoafrikanac Lloyd Harris 90. na ATP listi.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply