ROLAND GARROS: Marin Čilić u drugom kolu

ROLAND GARROS: Marin Čilić u drugom kolu

Prvog dana Grand Slama Marin Čilić na terenu Suzann Lenglen  igrao je protiv Talijana Thomasa Fabiana koji je trenutno 98. igrača na svijetu, ovo je prvi njihov susret, u kojem je Marin bio bolji i u nešto više od dva sata pobjedio Fabbiana rezultatom  6:3, 7:5, 6:1.

Čilić se dosta namučio u prvom setu s Talijanima, iako po rezultatu to ne izgleda tako. Fabbiano je u prvom setu kod rezultata 2:3 za Čilića, oduzeo Čiliću servis i tako došao u priliku da okrene prvi set u svoju korist, ali na svu sreću do kraja je Marin Talijanu oduzeo još dva servisa i za 44 minute završio prvi set s rezultatom 6:3. Drugi set je bio jednako težak, dok se u trećem setu Fabbianu raspala igra i Čilić lakoćom završava meč s rezultatom 6:1.

– Generalno sam odigrao jako dobro, teren je bio čvrst, ako pogledate cijeli meč, možda sam mogao odigrati malo bolje prvih 8/9 gejmova. U drugom setu sam imao par break poena, I par šansi koje jednostavno nisam iskoristio, ali onda na 4:4 sam izgubio servis, “brejknuo” me, ali moram mu čestitati jer je odigrao jako dobro, jako je čvrst bio na lopti, brzo se kretao, i jako puno lopti mi je vraćao, pa sam se morao malo jače potruditi. Ostao sam smiren na 5:4 kada me je “brejknuo” i imao servis. Na njegov servis sam odigrao jako dobro i kretao se dobro po terenu.- rekao je Marin Čilić na konferenciji za medije nakon susreta.

Marin Čilić prokomentirao je svoju formu i što očekuje od Roland Garrosa ove godine.

– Ove godine očito sam htio odigrati malo više mečeva na ovom turniru, imao sam par dobrih turnira, par izgubljenih turnira, trenirao sam jako puno u zadnja  dva mjeseca. Sada mi je u fokusu ovaj turnir i nadam se osvajanju Grand Slama i pokušat ću taj fokus prenijeti i na teren. Prošle i pretprošle godine sam imao puno više mečeva u sezoni, to je jedina razlika. Nisam pod stresom zbog toga, jer ovdje kao što sam zadnji puta spomenuo, par mečeva mogu jako podići samopouzdanje, ja samo moram ići u pravom smjeru! Osjetio sam da sam odlično trenirao cijeli zadnji tjedan, imao sam dobre pripreme i to se odrazilo na ovaj meč,- kazao je Marin.

U slijedećem kolu Marin čeka boljega iz meča Janko Tipsarević – Grigor Dimitrov.

– Vidjet ću koga će mi donijeti idući meč, moram se pripremiti najbolje što mogu, i znam da Grigor nije imao puno pobjeda, kako se i očekuje od njega, ali i dalje mislim da je na visokoj razini, jedan ili dva meča mogu napraviti veliku razliku, tako da i ja moram dati sve od sebe i vidjet ćemo, težak će to biti zadatak. Jako sam zadovoljan sa fizičkom pripremom i najvažnije, zdrav sam! – zaključio je konferenciju za medije naš prvi reket, Marin Čilić.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Foto: Mario ĆUŽIĆ/HTS

Leave a Reply