ROLAND GARROS: Druženje djece iz Hrvatske dopisne škole s osvajačima Davis CUPA

ROLAND GARROS: Druženje djece iz Hrvatske dopisne škole s osvajačima Davis CUPA

Prije šest mjeseci Hrvatska Davis Cup reprezentacija osvojila je Davis Cup, u Lilleu, to je bio dovoljno dobar razlog da polaznici Hrvatske dopisne škole u Parizu i Lilleu, u Hrvatsko veleposlanstvo u Parizu, pozovu u goste izbornika pobjedničke reprezentacije Željka Krajana, i igrače koji će za koji dan nastupiti u paru na Roland Garrosu, Nikolu Mektića i Franu Škugora.

-S obzirom da su prije šest mjeseci na današnji dan naši tenisači osvojili Davis Cup, a kako se početak Roland Garrosa poklapa sa završetkom naše školske godine, odlučili smo organizirati susret naših učenika i tenisača tu u Parizu u Veleposlanstvu. Smatrali smo da bi to bio je jedan lijepi susret koji će naši učenici dugo pamtiti.- rekla je Sanja Medek, profesorica iz Hrvatske dopisne škole, Bartol Kašić iz Lilla.

-Drago mi je da se rodila ova ideja da se naše dvije zajednice iz Lille i Pariza i ova djeca i omladina sastanu s našim tenisačima u vremenu kada se igra Roland Garross. U Lille i Pariz, su naše dvije zajednice u kojima se najviše njeguje naš hrvatski jezik. Žao mi je što i drugi igrači nisu mogli doći, njihov nedolazak je opravdan. Želim svima vama da ostvarite dobre rezultate na Roland Garrossu!- rekao je veleposlanik Republike Hrvatske u Parizu, Filip Vučak.

Polaznici dopisne škole svojim gostima priredili su kratki program, zatim su naši tenisači odgovarali na njihova pitanja.
Tako smo saznala što tenisači jedu prije meča, koja im je najdraža podloga na kojoj vole igrati, s koliko godina su počeli igrati tenis, a jedino pitanje na koji nisu imali odgovor, tko će osvojiti ovogodišnji Roland Garros.

Točno na današnji dan prije 6 mjeseci Hrvatska je osvojila Davis Cup u Lillu, povodom toga organizirano je druženje s nasim tenisačima u Hrvatskom veleposlanstvu u Parizu, s djecom iz Hrvatske dopunske skole iz Lille i Pariza

Publiée par Zagrebačka novinska udruga – ZNA sur Samedi 25 mai 2019

Tekst/Video: Inga ĆUŽIĆ

Foto: Mario ĆUŽIĆ/HTS

Leave a Reply