Martina Bienenfeld na Startup Europe Regatta predstavlja poveznicu turizma i primjene novih tehnologija

Martina Bienenfeld na Startup Europe Regatta predstavlja poveznicu turizma i primjene novih tehnologija

Od 22. do 23. svibnja u Splitu će se po prvi put održati jedan sasvim drugačiji događaj u inovativnom startup svijetu. Organizator je odlučio prikazati najjače adute koje naše okruženje ima, te je glavni dio događaja smješten na Splitskoj rivi. Program na Splitskoj rivi započinje u srijedu 22. svibnja u 12 sati sa svečanim otvorenjem koje će otvoriti župan Splitsko dalmatinske županije Blaženko Boban, uz njega će poveznicu turizma i primjene novih tehnologija predstaviti Martina Bienenfeld direktorica Turističke zajednice grada Zagreba kao liderica u organizaciji međunarodno nagrađivanih događanja poput Adventa u Zagrebu.

Zagreb,12.07.2016.- U organizaciji casopisa Zaposlena u hotelu Esplanade odrzan je izbor za “Zenu godine” , a medju pet nominiranih titulu najuspjesnije u 2015. ponijela je direktorica Turisticke zajednice Grada Zagreba Martina Bienenfeld.
Foto Mario CUZIC/ZNA

Još jedan župan Ivo Žinić iz Sisačko moslavačke županije predstaviti će inovativni regionalni projekt koji je već dobio značajna međunarodna priznanja, a odnosi se na uspostavu centra gaming industrije jer su prvi u Hrvatskoj između ostalog inicirali i pokrenuli četverogodišnji srednjoškolski program Tehničar za razvoj video igara u Sisku za koji je već sada interes ogroman. Glavni direktor za segment poslovnih korisnika Ivan Gabrić iz A1 će prikazati što nam telekom priprema za podršku razvoju budućih inovacija.

Nakon toga slijedi javni forum o budućnosti digitalnih tehnologija na kojem će sudjelovati brojni domaći i svjetski stručnjaci. Jedan od njih je Eddie Virgo Ng iz Indonezijskog Blockchain udruženja koji će predstaviti nove modele glasanja preko blockchain sustava kao podrška efikasnosti i kvaliteti demokracije. Razgovarat će se i o budućnosti i izazovima financijske industrije, kriptovalutama, umjetnoj inteligenciji i ostalim zanimljivim temama iz područja tehnologije i startupova. Jedan od panela konferencije ima naglasak na modelima poticanja i financiranja startupova u ranoj fazi na kojem će sudjelovati iskusni VC investitori iz Italije kao i MIT-ovi predstavnici za centralnu Europu koji vode njihov akcelerator u Varšavi. Imamo i predstavnika francuske platforme BpiFrance za povezivanje projekata, startupova, partnera i investitora.

U sklopu konferencije održat će se i radionica ESIL Early-Stage Investing Launchpad za one koje zanimaju izazovi investiranja i žele postati poslovni anđeli investitori, a koju će voditi iskusna investitorica iz Milana Francesca Natali. Za ovu radionicu je potrebna prethodna prijava organizatoru.

S obzirom da se u javnom dijelu događanja otvara mogućnost sudjelovanja široj publici, znači svim zainteresiranima bilo domaćim Splićanima ili stranim gostima, samim time organizator stvara novu ponudu kojom može privući stranu publiku koju zanima ova tematika. A takvih koji žele kvalitetan, zanimljiv i aktivan odmor je sve više.

Uz jako kvalitetan konferencijski sadržaj na Splitskoj rivi dodana je još jedna atrakcija, a to je jedriličarska regata  koja će se događati dan kasnije 23. svibnja  u akvatoriju bračkog kanala između Splita i Brača, te djelom ispred Podstrane.

organizatori su sa partnerima osigurali brodove i profesionalne kormilare tako da i osobe bez znanja i iskustva u jedrenju mogu sudjelovati na regati. Nakon trening jedrenja sa planirana dva natjecateljska bit će proglašeni pobjednici u okviru završnog večernjeg događanja.

Ovo je velika prilika da se Split pozicionira kao atraktivna svjetska lokacija za organizaciju ovakvih događanja i da naši poduzetnici ostvare globalne kontakte čime im se otvara put prema internacionalizaciji i novim tržišnim prilikama.

U slučaju lošeg vremena i kiše osiguran je alternativni zatvoreni prostor, ali je ipak želja organizatora da ih vrijeme posluži i da ovaj javan događaj bude dostupan svima koji u srijedu u 12 sati odluče doći na rivu i vidjeti što nam nosi tehnološka budućnost.

Leave a Reply