MILAN BANDIĆ: Grad funkcionira normalno i za sada ne razmišljamo o proglašenju elementarne nepogode

MILAN BANDIĆ: Grad funkcionira normalno i za sada ne razmišljamo o proglašenju elementarne nepogode

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić održao je danas  popodne, konferenciju za novinare, na kojoj je rekao, da su gradske službe danas imale više od 700 intervencija te da Grad za sada ne razmišlja o proglašenju elementarne nepogode zbog olujnog nevremena u Zagrebu.

“Zagrebačke službe su reagirale na vrijeme. Jutros smo imali koordinaciju u call centru i pozivam građane na strpljenje te osobe starije dobi, trudnice, majke s djecom i djecu da što manje izlaze po ovom vremenu dok se stvari ne smire”, rekao je gradonačelnik na konferenciji za medije.
Za dojave o poteškoćama uzrokovanih vremenskim neprilikama, koje se odnose na komunalnu i prometnu infrastrukturu, otvorena je besplatna linija 0800 818 919.
Do sada su gradske službe imale više od 700 intervencija, a bilo je i ozlijeđenih. Petero osoba imalo je lakše ozljede i pušteni su iz zagrebačke Klinike za Traumatologiju, dok jedna starija žena čeka na operaciju bedrene kosti, izvijestio je Bandić nakon što je posjetio ozlijeđene.
Pohvalio je sve dežurne službe te najavio da će posebno povjerenstvo evidentirati nastalu štetu.
“Grad funkcionira normalno i za sada ne razmišljamo o proglašenju elementarne nepogode, stvari držimo pod kontrolom”, poručio je gradonačelnik.
Naglasio je da sve autobusne i tramvajske linije voze, dok Zrinjevac uklanja porušena stabla, a očekuje se da će u roku od 48 sati svo lišće i granje biti uklonjeno sa zagrebačkih ulica.
“Neće tu biti ogrjeva, nije to drveće za ogrjev. To su grane, lišće, zelenje i to sve ide u kompostanu u Zrinjevac i bit će spremljeno tamo gdje treba”, istaknuo je Bandić.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja odgovorno je za Muzičku akademiju

Što se tiče problema financiranja Muzičke akademije, Bandić je poručio da se svi problemi svode na troškove za tekuće investicijsko održavanje, koji, dodao je Bandić, idu na račun resornog Ministarstva znanosti i obrazovanja.
“Ono svoje obaveze zanemaruje i ne izvršava, ali ne samo to, nego i ne financira ni pola umjetničkih programa Akademije. To je poruka ministrici da radi svoj posao, a ukoliko ne, onda neka to kaže jasno i glasno i Grad Zagreb će preuzeti te obaveze”, rekao je Bandić odgovarajući na pitanje novinara.

Tekst: HINA

Foto: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Leave a Reply