RUKOMET NA PIJESKU: Odigrane utakmice prvog dana Jarun Cup

RUKOMET NA PIJESKU:  Odigrane utakmice prvog dana Jarun Cup

U subotu je počeo glavni dio Jarun Cupa. Unatoč lošijoj vremenskoj prognozi bilo je sunčano te su se odigrale sve utakmice po rasporedu. Iako je tek prvi dan turnira, uzbuđenja nije nedostajalo.

Prvo su na teren izašle debitantice iz Kine protiv favoriziranih djevojaka iz Westsite Amsterdama. Očekivano su nizozemske predstavnice pobijedile as 2:0 u setovima te pokazale da su došle na Jarun po titulu. Nakon toga šok. Prošlogodišnje pobjednice Kontesa Nera doživjele su poraz protiv Toyote MHC Dubrave 2:0 i poljskog Poznana te si tako uvelike otežale obranu titule. Dodajmo da su i prvu pobjedu na pijesku ugrabile i “Furioze” iz Zeline pobijedivši Kinu s 2:0 u setovima.

Kod seniora je odigrana utakmica iz skupine D gdje su domaćini turnira Detono Zagreb doživjeli poraz protiv danskog HEI beachhandball nakon raspucavanja 2:1. Reprezentacija Švedske se lako obračunala sa Kinom, a pobjede su osigurali i Chemo profili protiv Hello Zagreba 2,dok je AKRP Zagreb nakon raspucavanja pao protiv prve ekipe Hello Zagreba.

Turnir se nastavlja danas i traje sve do 1. svibnja.

Tekst: Mario Lacković/Jarun Cup

Foto: Pawel Jakubowski/Jarun Cup

Leave a Reply