SHOT: Album B Strane je materijal koji smo napravili za sebe

SHOT:  Album B Strane je materijal koji smo napravili za sebe

U  sklopu Noći knjige u prostorijama knjižare „Hoću knjigu Megastore“,  lansiran je  u život, video album Elementala pod nazivom „B strane“.

Elemental je  bend koji svoju kreativnost iznosi do maksimuma, a ideje i rezultati te kreativnosti donose dašak posebnosti  glazbenom svijetu uz onaj prepoznatljiv „elementalovski“ pečat koji se osjeti u svemu što rade.

-Ideja za B strane je krenula od Erola koji je to ubrao od Radioheada In The Basement video materijal, kao to je totalno „brija“ svirat bez publike samo za sebe i to snimit kao video. To je bila prva ideja, a druga polovina ideje, underdog koncert. Underdog koncert je bila ideja da uzmemo neki manji prostor i da sviramo koncert na kojem nema jednog jedinog singla.-rekao je Luka.

„B strane“ je album, to jest, koncept s četrnaest pjesama,  kojem je Elemental pristupio kustoski – naime, na njemu se nalaze mali neotkriveni dragulji, pjesme iz njihovog 20 godina dugog stvaralaštva koje nikad nisu dobile pažnju koju zaslužuju, one koje bi se na vinil izdanjima obično nalazile na B strani. To su pjesme koje nikad nisu bile predstavljene kao službeni singlovi, za koje nikad nisu snimljeni video spotovi, koje su čekale na albumu slušatelja da ih sam otkrije, svojevrsni „anti-singlovi“ a koje publika često traži na koncertima.

-Ideja je za B Strane da ne bude pravih singleova, ali da kao pustimo jednu highlightanu stvar, možda. Nije neki materijal koji ćeš uzet i napraviti komercijalni hype oko njega. To je materijal koji smo mi za sebe napravili i onda nekako da to tako ostane. Ne postoji scenariji gdje ćemo mi izrezat jednu pjesmu da to bude samostalni video, ne ovo će egzistirat kao cijeli video.. B Strane su jedan ogromni single. – rekao je Luka Tralić Shot.

Nakon dva hvaljena koncerta u Tvornici krajem 2018. godine, iznimno uspješne biografije „Sve, samo ne romantika“, nakon glasne i odvažne pjesme „Nešto glasno“ koja je mjesecima osvajala slušatelje kroz radijski eter i best off kompilacije “XOXO” u izdanju Menarta, Elemental je sad pripremio nešto sasvim drugačije – video album, koji će bit dostupan isključivo na online platformama.

Kakve imate planove za ljeto i hoće li uskoro novi album, ili ste s ovim novitetima, sebi dali mali predah od novih pjesama?

– Planovi za ljeto svirati što se više može, idealno bi bilo što više svirat i što manje vrijeme u kombiju provest. Još se nije sleglo sve od XOXO, ali nabacuje se ideja za Božić jedan koncert, u kojem klubu to ne  smijem reći. Novi album sigurno, kada će to biti ne znamo, mi radimo na novom materijalu, a šta bude bit će.- zaključio je Shot.

Tekst: Ivan ĆUŽIĆ/ ZNA

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply