Međunarodna izložba Floraart od 13. do 19. svibnja na Bundeku

Međunarodna izložba Floraart od 13. do 19. svibnja na Bundeku

Međunarodna vrtna izložba “Floraart”, 54. po redu, održat će se od 13. do 19. svibnja na zagrebačkom Bundeku, gdje će se predstaviti oko 200 izlagača iz desetak zemalja, a ulaz za posjetitelje po običaju će biti besplatan.

Na izložbenom prostoru Parka Bundek, gdje se ova manifestacija održava od 2006., bit će posađeno više od 120.000 sadnica ljetnog i sezonskog cvijeća na više od 300.000 četvornih metara otvorenog prostora i 2.000 četvornih metara zatvorenog prostora, najavljeno je u ponedjeljak na konferenciji za novinare na Bundeku.

Dopredsjednik Izvršnog odbora “Floraarta” Darko Uidl rekao je da će posjetitelji na izložbi moći vidjeti brojna idejna rješenja uređenja vrtova i zelenih površina, nove tehnike aranžiranja cvijeća, novitete u biljnoj proizvodnji i vrtnoj mehanizaciji. Moći će vidjeti i prezentacije raznih proizvođača biljnih materijala, a održat će se i tradicionalno natjecanje “Hrvatski kup florista”.

Bit će organiziran i izbor najljepših kućnih vrtova Grada Zagreba i Zagrebačke županije, kao i međunarodno natjecanje učenika srednjih škola u aranžiranju cvijeća.

Tijekom trajanja vrtne izložbe bit će održana brojna predavanja i radionice, a zagrebački ZOO, koji će se i ove godine predstaviti, sprema iznenađenje za posjetitelje, kazao je Uidl.

Bit će organizirana i prigodna prodaja cvijeća, sadnica te će se održati brojne promocije, stručna predavanja, bogati kulturno-umjetnički program te program Floragrada koji je namijenjen za najmlađe posjetitelje.

Tijekom trajanja ovogodišnje izložbe najavljeno je održavanje tradicionalne Večernjakove biciklijade te Dani dječjih vrtića Grada Zagreba, zbog čega organizatori očekuju veći broj posjetitelja.

Od Mažuranićevog trga do Bundeka vozit će besplatna autobusna linija.

Besplatni električni vlakić će voziti u krugu Bundeka za vrijeme trajanja izložbe, a predviđen je i besplatni vlakić od parkirališta na istočnoj strani Bundeka – u ulici Damira Tomljanovića Gavrana do Rotora.

Voditelj Podružnice Zrinjevac i predsjednik Izvršnog odbora izložbe Igor Toljan najavio je da će izložbu, koja se već 14. godinu održava na Bundeku, tradicionalno zatvoriti koncert Ane Rucner.

“Nadam se da ćemo se sve ove dane družiti u jednom dobrom raspoloženju i da će nas popratiti vremenske prilike”, kazao je Toljan i dodao da je broj posjetitelja i izlagača iz godine u godinu sve veći.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić zahvalio je svima koji su sudjelovali u organizaciji i pozvao građane da posjete ovu vrtnu izložbu.

Tekst: HINA

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ilustracija

Leave a Reply