Pokazna vježba zagrebačke civilne zaštite “Peščenica 2019” i za građane

Pokazna vježba zagrebačke civilne zaštite “Peščenica 2019” i za građane

Ured za upravljanje u hitnim situacijama u subotu 13. travnja, organizira vježbu postrojbi civilne zaštite Grada Zagreba pod nazivom “Peščenica 2019″“ koja će se održati  kod Škole za grafiku, dizajn i medijsku produkciju u Getaldićevoj ulici, a pokazni dio vježbe za građane i medije odvijat će se od 10,30 do 12 sati.

Osim specijalističkih postrojbi civilne zaštite i postrojbi civilne zaštite opće namjene iz gradskih četvrti Donja Dubrava, Gornja Dubrava, Peščenica-Žitnjak i Sesvete, u vježbi će sudjelovati i pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova – Policijske uprave zagrebačke, predstavnici Nastavnoga zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba, vatrogasci iz zagrebačke Javne vatrogasne postrojbe i Vatrogasne zajednice Grada Zagreba.

U vježbi će također sudjelovati predstavnici zagrebačkog Ravnateljstva civilne zaštite, Nastavnoga zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”, Gradskoga društva Crvenog križa Zagreba, Zagrebačkoga speleološkog saveza, Zagrebačkoga radio-amaterskog saveza te udruge za obuku potražnih pasa KOSSP i HUOPP.

U vježbi će aktivno sudjelovati i zagrebački učenici koji će snimati reportažu.

Prema procjenama rizika od velikih nesreća za područje Zagreba, potres predstavlja najveću potencijalnu opasnost za građane i njegove resurse, pa je cilj vježbe daljnje unapređenje koordinacije rada i aktivnosti svih hitnih službi u slučaju potresa na zagrebačkom području.

Tekst: Hina

Foto:HINA/Denis CERIĆ

Leave a Reply