Bandić: Za djecu novi spremnici za odvajanje otpada u obliku životinja

Bandić: Za djecu novi spremnici za odvajanje otpada u obliku životinja

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio je u ponedjeljak podjelu spremnika za odvajanje otpada u obliku životinja dječjim vrtićima i osnovnim školama te pozvao djecu i roditelje da dođu u petak na Zrinjevac, na edukativno-zabavni program na kojem će biti predstavljeni i podijeljeni novi spremnici.

Riječ je o aktivnostima kojima Grad Zagreb potiče djecu vrtićke i osnovnoškolske dobi na odvojeno prikupljanje otpada. Dio je to Plana obrazovno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom Grada Zagreba za razdoblje od 2018. do 2021. kojim se djeca uče odgovornom ponašanju prema prirodi.

Bandić je na konferenciji za novinare u Gradskoj upravi rekao kako je problem otpada u Zagrebu star koliko i grad, a intenzivno zadnjih 60 godina, kada na Jakuševcu nastao deponij otpada.

Bandić je rekao da treba promijeniti ekološku svijest ljudi da se prema otpadu odnose kao prema korisnoj sirovini, a ne kao prema smeću, te ocijenio da ta promjena ekološke svijesti u Hrvatskoj ide sporo, na djelu je “dječja bolest odrastanja”.

Zato je za najavljenu akciju podjele novih spremnika u obliku životinja kojom Grad Zagreb potiče djecu vrtićke i osnovnoškolske dobi na odvojeno prikupljanje otpada rekao da je “veliki iskorak u stvaranju preduvjeta da se odvojenim prikupljanjem otpada stvore preduvjeti da otpad što bolje koristimo i u konačnici uštedimo koju lipu i kunu u gradski proračun”.

Tekst: HINA

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply