ZLATKO DALIĆ: Mi smo favoriti u svakoj utakmici, i tako se trebamo postaviti

ZLATKO DALIĆ: Mi smo favoriti u svakoj utakmici, i tako se trebamo postaviti

Hrvatska je u svojoj prvoj kvalifikacijskoj utakmici za EURO 2020, u Skupini E,  započela pobjedom nad Azerbađajnom (2:1).

– Čestitao bi igračima na pobjedi, publici što nas je došla bodriti u velikom broju. Ne želim ići u dublju analizu, sačuvali smo Brozovića i Rebića, za susret s Mađarskom, s kojom igramo u nedjelju.- započeo je konferenciju za novinare nakon utakmice, izbornik Zlatko Dalić.

Dobiveni gol u ranoj fazi utakmice, promijenio je naš način igre

– Primljeni pogodak okrenuo je stvari, njima je dao veći motiv, a mi smo bili prespori. Neke nam stvari nedostaju, ali ključno je da smo strpljivo gradili igru, prilike, i to nam se isplatilo. Na poluvremenu nije bilo povišenih tonova, sve je bilo mirno. Da nismo postigli pogodak prije poluvremena bilo bi puno teže. Razgovarali smo na odmoru što moramo promijeniti, poput preguste sredine ili neiskorištavanja praznog prostora. Teško je igrati kada se suparnik brani s desetoricom. – rekao je Dalić.

Svi koji su danas dobili šansu odigrali su dobro

– U ovom trenutku na lijevom beku imamo Barišića, Leovca i pratimo neke mlađe igrače iz hrvatske lige, poput Bradarića iz Hajduka. Barišić je u najboljoj formi, sada je postigao i pogodak, ali vidi se da mu nedostaje utakmica u ovoj momčadi. To će doći s vremenom, a sve dok nema Pivarića i Strinića, tražimo rješenja. Petković je debitant, odigrao je korektno, treba i njemu vremena za navikavanja za ovaj stil igre. Dogovor je bio da će Rebić dobiti pola sata. S Brekalom smo još u siječnju razgovarali o postavljanju na desnog beka, to nije bio nikakav eksperiment, a danas je bio jedan od najboljih igrača. Nije se bojao, bio je probojan s dobrim centaršutevima. Veseli me i ulazak Vlašića, želimo da nam mlađi, potentni igrači donesu dimenziju više. – rekao je izbornik Zlatko Dalić.

U nedjelju Vatreni igraju u Budimpešti, drugu kvalifikacijsku utakmicu u skupini E, večeras je Mađarsku reprezentaciju pratio Vukojević.

-Vukojević je pratio utakmicu Slovačke i Mađarske te će nam podnijeti izvještaj. Imat ćemo u Budimpešti širi izbor igrača, uz Brozovića i Rebića tu su sada i Lovren i Jedvaj. Bit će promjena u momčadi. Idemo po dobar rezultat, favoriti smo u svakoj utakmici i tako se moramo postaviti. Ne znam kako će se postaviti Mađari, oni sada moraju tražiti neke bodove pa ćemo možda moći više čekati. No, imamo kvalitetu. – zaključio je Dalić.

Nakon odigranih prvih utakmica u Skupini E, stanje u poretku je slijedeće:

1. Slovačka 3
2. Hrvatska 3
3. Wales 0
4. Azerbajdžan 0
5. Mađarska 0

Tekst. Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply