Susret s muftijom Azizom Ef. Hasanovićem

Susret s muftijom Azizom Ef. Hasanovićem

U zgradi Gradske uprave, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, sa suradnicima, primio je muftiju Aziza ef. Hasanovića u povodu suradnje s novoizabranim Izvršnim odborom Medžlisa Islamske zajednice.

-Danas smo imali jedan nastupni sastanak, jer su provedeni izbori u Islamskoj zajednici.  I da nastavimo jedan kontinuirani dobar odnos, s Gradom Zagrebom.- rekao je muftija Aziza ef. Hasanovića.

-Možemo biti ogledni primjer  razvijenim europskim metropolama s puno duljom demokratskom tradicijom. Osim muftiji i njegovim suradnicima, također želim zahvaliti i svim Bošnjacima koji su položili život na oltar Hrvatske domovine tijekom Domovinskog rata. Želim istaknuti da su Bošnjaci u Republici Hrvatskoj dali bitan pečat multikulturalnosti, multietničnosti i multikonfesionalnosti, što smatram i najvećim projektom ovoga Grada. Nitko ne može voljeti i čuvati ovaj grad kao njegovi građani, stoga zahvaljujem muftiji, novoj delegaciji i novom vodstvu Islamske zajednice na zajedničkom doprinosu i razvitku Zagreba po mjeri čovjeka. – rekao je  gradonačelnik Milan Bandić.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ

Foto: Zagreb.hr

Leave a Reply