GRADSKA SKUPŠTINA/TOMISLAV TOMAŠEVIĆ: Bandića i Holjevca ne može se staviti u istu rečenicu

GRADSKA SKUPŠTINA/TOMISLAV TOMAŠEVIĆ: Bandića i Holjevca ne može se staviti u istu rečenicu

…nije primjereno spram Holjevca, isto kao i počasni doktorat.- rekao je Gradski zastupnik Tomislav Tomašević, nakon aktualnog sata.

Na aktualnom satu Tomašević (Zagreb je naš) je postavio pitanja gradonačelniku zašto nije bila javna rasprava vezano za projekt Grad u Gradu, da li se pozivaju investitori prema studijama koje su plaćene i izrađene, zašto je rok za iskazivanje javnog interesa bio samo 15 dana, a tražili su se veliki uvjeti te zašto nitko iz Grada nije bio na tribini Društva arhitekata Zagreba (DAZ) o tom projektu, na to se osvrnuo u izjavi koje dao nakon aktualnog sata.

-Apsolutno je problematično, kako se odvija projekt Grad u Gradu, mi kao zastupnici, nemamo nikakvih, konkretnih informacija, o tome što će se tamo raditi. Danas je naša točka po hitnom postupku odbačena, gdje smo tražili da gradonačelnik u roku od 30 dana dostavi izvješće, što se tamo planira napraviti, što se planira sa GUPOM, a čini nam se da to nikada nećemo dobiti, već mislim da će se GUP prilagoditi projektu. Nije jasno što će tamo biti javni interes, s obzirom da Grad daje svoje zemljište, zanima nas što će se dobiti od strane investitora. Danas je naš prijedlog odbačen, ali mi ćemo se potruditi da ta točka ipak dođe na dnevni red.- rekao je Tomašević.

HDZ će ipak podržati osnivanje Sportskog holdinga.

-Nakon što smo se opekli sa Arenom Zagreb, idemo u projekt osnivanja Sportskog holdinga, gdje ulazi imovina Šalate, kao imovina koja bi bila jamstvo za kredit koji se uzima kod komercijalne banke. S druge strane nema nikakav plan oko financiranja obnove Šalate, u koliko Grad neće moči vračati taj kredit, ostat će bez te imovine. Nije mi jasna promjena stava HDZ-a, jer se ništa nije promijenilo s obzirom na prošli puta, kada je točka povučena s dnevnog reda. Građani već sada financiraju rupu bez dna, Arenu Zagreb, sa 62 milijuna kuna godišnje, a toliko se ukupno sredstava ne ulaže u obnovu starih vrtića ili u gradnju novih. Ključno pitanje odnosi se na pitanje, tko će vračati kredit, hoće li se uopće vračati taj kredit i u konačnici da li će Grad Zagreb, ostati bez te imovine.-  zaključio je Tomislav Tomašević

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Foto: Mario ĆUŽIĆ

 

Leave a Reply