DAVIS CUP: 27. ožujka kreće prodaja ulaznica za završni turnir u Madridu

DAVIS CUP: 27. ožujka kreće prodaja ulaznica za završni turnir u Madridu

– Doista smo sretni da možemo najaviti završni turnir Davis Cupa za 2019. godinu koji će se od 18. do 24. studenoga igrati u Madridu. Nadam se da će hrvatski navijači doći na ovaj turnir u što većem broju kako bi podržali hrvatsku reprezentaciju u obrani naslova – rekla je predsjednica Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić u uvodu konferencije za novinare posvećene ovom sportskom spektaklu. 27. ožujka započinje službena prodaja ulaznica za ovaj turnir, a detaljnije je o svemu izvijestio izvršni direktor HTS-a Marin Galić.

– Kao što je već poznato, naši su tenisači u najtežoj mogućoj skupini, s reprezentacijama domaćina Španjolske i Rusije. u ovom se trenutku još ne zna raspored mečeva, tek se zna da će se dvoboji igrati na glavnom terenu koji prima 12.345 gledatelja, te na terenu 2 (kapacitet 3.500 gledatelja) i terenu 3 (2500 gledatelja). igrat će se na tvrdoj podlozi, istoj kao na ATP finalu u Londonu. Hrvatska ima pravo na 10 posto ulaznica od svakog našeg susreta, a putem weba će se moći kupiti ulaznice i za mečeve drugih reprezentacija. Ukoliko se ulaznice kupe odmah nakon otvaranja hrvatskog kanala na webu, kupci će imati popust od 20 posto na punu cijenu, a u mjesecima koji dolaze će postotak tog popusta padati – rekao je Galić i otkrio cijene ulaznica:

– Ulaznice za glavni teren su podijeljene u četiri zone – Premium, te ulaznice 1., 2. i 3. kategorije. Premium ulaznica za grupnu fazu bit će 350 eura, za 1. kategoriju 60, drugu 45 i treću 20 eura. Djeca od 9 do 12 godina će u grupnoj fazi plaćati 15 eura za ulaznicu, ona od 6 do 9 10 eura, dok mlađi od 6 godina ne plaćaju ulaznicu – objasnio je Galić.

Željko Krajan, izbornik hrvatske Davis Cup reprezentacije koja brani naslov pobjednika i postavljena je za drugoga nositelja, kazao je da igrači nisu bili presretni sa ždrijebom.

– Naravno da nisu bili sretni, nismo otvarali šampanjac, dobili smo domaćina Španjolsku i najjaču reprezentaciju iz treće jakosne skupine Rusiju. Borit ćemo se, probat ćemo biti prvi, imamo i mi našu snagu, a skupina je stvarno vrlo jaka. No, nisu ni Španjolci ni Rusi presretni s nama. Mene osobno ne bi začudilo da pobjednik bude reprezentacija koja je zauzela drugo mjesto u skupini u prvom krugu. Ima tu prostora i izgubiti neki meč i proći. – kazao je Krajan o natjecanju koje će se održati od 18. do 25. studenoga u Madridu.

– Natjecanje je tako da smo godinu dana aktualni prvaci, u novom sustavu ne možeš ispasti u prvom kolu. Možemo se nadat da ćemo u studenome imati sve igrače na okupu, svu petoricu zdrave i motivirane, a krug bi se mogao i proširit s nekim igračima koji već sada zavrjeđuju poziv.

Krajan nije zabrinut ni što trenutačna forma dvojice najboljih igrača Marina Čilića i Borne Ćorića nije zavidna.

– Ma, daleko je studeni, ali činjenica je da ni Marin ni Borna nisu u nekoj formi. Marin je imao tešku prošlu sezonu, znamo svi koliko je želio osvojiti Davis Cup i to ga je vjerojatno ispraznilo, pogotovu emotivno. Bornu čeka teška sezona jer mora potvrditi sve one izvrsne rezultate od lani i to će biti i psihički teško za njega. No, vjerujem da u studenome neće nedostajati motiva ni forme kod obojice, samo da ih ozljede zaobiđu. Tvrda podloga u Madridu čak odgovara obojici. Malo je čudno jer smo lani sva tri domaća meča u Davis cupu igrali na zemljanoj podlozi, ali iz razloga što ta podloga nije odgovarala našim suparnicima, sumnjam da bi zemlja bila prvi izbor i kod Marina i kod Borne. – nastavio je Krajan, koji je potom upitan zbog čega se na ATP Touru ne oformi jedan potpuno hrvatski par s obzirom i da Nikola Mektić, Mate Pavić, Ivan Dodig i Franko Škugor igraju s inozemnim partnerima.

-Naravno da bi bilo puno lakše s jednim hrvatskim parom, ali ne možemo igračima narediti s kim će igrati. Sezona je več počela, a svakom od naših igrača je prvi cilj renking, skupljanje bodova i što bolji plasman. I dosad nismo imali čisto naš par na Touru, a imali smo odlične rezultate u Davis Cupu. –  zaključio je Krajan.

Davis Cup će se po prvi put igrati u novom formatu u kojemu će 18 reprezentacija na istom mjestu u razmaku od tjedan dana odlučivati o pobjedniku, a pojedinačni susreti igrat će se na dva dobivena seta.

Nastup u četvrtfinalu izborit će šest pobjednika skupina i dvije najbolje drugoplasirane reprezentacije.

 

Tekst: HINA/ZNA/Inga ĆUŽIĆ

Foto: HTS/Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply