Obilazak gradskih četvrti Novi Zagreb – istok i Novi Zagreb – zapad

Obilazak gradskih četvrti Novi Zagreb – istok i Novi Zagreb – zapad

Gradonačelnik  Grada Zagreba Milan Bandić, sa suradnicima, obišao  je lokacije u gradskim četvrtima Novi Zagreb – istok i Novi Zagreb – zapad, obnovljeni objekta NK Sava Jakuševec,  novouređeno dječje igralište u Svetoj Klari te na kraju je položen kamen temeljac za novi Dom zdravlja Lučko.

NK Sava Jakuševec

Radovi na sanaciji i energetskoj obnovi objekta NK Sava Jakuševec završili su početkom ožujka, a obuhvatili su zamjenu vanjske drvene stolarije novim PVC prozorima, izvedena je toplinska zaštita ovojnice grijanog prostora, sanirani su kosi krov objekta, dimnjak, horizontalna i vertikalna odvodnja te je prekinut dotok kapilarne vlage u objekt iz okolnog tla.

Izvedena je i sanacija unutarnjih prostora i postavljena nadstrešnica nad vanjskim stubištem. Osim toga, radovi su obuhvatili i sanaciju pristupa objektu od strane igrališta, a na glavnom terenu je saniran travnjak. Na sjeverozapadnom dijelu parcele uređeno je pomoćno nogometno igralište s umjetnom travom i rasvjetom.

-Na ovom području napravili smo puno posla, i još uvijek ima puno posla za napraviti, kao što je crkva, koja se radi u dogovoru sa Kaptolom, pa o roku izgradnje ne mogu konkretno govoriti. Jakuševčani zaslužili su i novi vatrogasni dom, i novu toplinsku energiju, na paru, koja je skuplja od plina, ali oni su željeli paru, dobiti će takvo grijanje.- rekao je Milan Bandić.

Igralište  u Svetoj Klari

Radovi su obuhvaćali uređenje staza, ograđeno je igralište i postavljena su vrata. Posađeno je 20 novih stabala te uređeno 800m2 travnjaka. Postavljeno je i 10 novih sprava za igru, a ispod svih sprava postavljena je i antitraumatska podloga. Ukupno je postavljeno 13 klupa za sjedenje, jedan stol i tri nova koša za smeće. Ukupna vrijednost radova iznosila je oko 1,7 milijuna kuna.

Dom zdravlja Lučko

Prije par mjeseci srušen je stara zgrada Doma zdravlja u Lučkom, na istom mjestu započela je izgradnja novog Doma zdravlja, na kojem  je gradonačelnik Milan Bandić, danas položio kamen temeljac.

U Domu zdravlja Lučko,  na 800 četvornih metara na dvije etaže s pristupom za osobe s invaliditetom, radit će dva tima liječnika, jedan tim dentalne medicine. U novoizgrađenom Domu zdravlja Lučko bit će smještene ambulante, ordinacije i ljekarna.

Tekst/ Foto: Inga ĆUŽIĆ// ZNA

Leave a Reply