Zagrebački projekt za umirovljenike dobio veliko priznanje komunikacijskih stručnjaka

Zagrebački projekt za umirovljenike dobio veliko priznanje komunikacijskih stručnjaka

Komunikacijska platforma Najmudriji.hr svojim je tvorcima donijela Grand PRix Hrvatske udruge za odnose s javnošću u kategoriji regionalne i lokalne samouprave. Projekt je to Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba čiji je cilj bio stvoriti jedinstveno mjesto informiranja Zagrepčana starijih od 65 godina te svih onih koji žele pratiti teme vezane uz starije sugrađane.Gradski ured na projektu je surađivao s Pragma komunikacijama.

„Cijelom timu ova nagrada mnogo znači. Priznanje je to za svih petnaestak godina rada s najugroženijim, najpotrebitijim i najranjivijim skupinama građana u Zagrebu. To je priznanje timu koji izlazi iz birokratskih okvira i pokazuje kako je doista moguće mijenjati društvo u kojem živimo. Nije važno raditi samo i isključivo ono što je propisano zakonom već ono što nalaže život, ono što osjećate kao bîlo građana i ono što vidite da je u danom trenutku potrebno. Jako me veseli što je žiri prepoznao projekt i time podržao komunikaciju prema kategoriji građana koju smo stavili u fokus, a to su građani starije životne dobi. Naime, broj starijih osoba u Zagrebu i Hrvatskoj je u porastu. Često ih se poistovjećuje s bolesti, nemoći, malim mirovinama. No, to su građani puni ideja, željni života, a često su neopravdano socijalno isključeni. Ovaj projekt na neki je način ulaganje u sve nas jer na mladima svijet ostaje, ali na starima opstaje. Sve što danas ulažemo u naše roditelje, bake ili djedove, zapravo ulažemo u sebe same“, istaknula je Romana Galić, pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba.

Ana Stunić iz Pragma komunikacija kazala je kako statistike pokazuju da stariji građani sve više koriste digitalne alate. Dodala je kako im institucije trebaju pomoći u približavanju mogućnosti koje donose novi komunikacijski alati. Osim toga, ova platforma predstavlja ulaganje u ‘infrastrukturu’ budućnosti kada će sve osobe starije dobi biti izrazito digitalno pismene i imati potrebe upravo te vrste.

Pragma komunikacije briljiralesu u još jednoj kategoriji 12. Grand PRixa HUOJ-a. Grand PRix za internu komunikaciju agencija je zaslužila projektom Njuškala „S Herojem vrijednosti do Glavne Njuške“.

Najboljom agencijom na 12. Grand PRixu HUOJ-a, proglašen je Komunikacijski ured Colić, Laco i partneri, a Krešimir Macan primio je Grand PRix za doprinos struci, dok je  izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić proglašen je Komunikatorom 2018. Godine.

Nova TV pobijedila je u dvije kategorije. Grand PRix za društveno odgovorno poslovanje osvojila je projektom „rastemo ZAjedno“, a nagradu za digitalnu komunikaciju zahvaljujući „Transformaciji zabave: Tvoje lice zvuči poznato“.
Grand PRix za najbolju prilagodbu svjetske kampanje osvojio je Madison Consulting za tvrtku IKEA Hrvatska s projektom „Rodna ravnopravnost u IKEA Hrvatska: Ravnopravnost je bolja za sve“.
U kategoriji Grand PRix za komunikaciju događanja najbolja je bila Millenium promocija s komunikacijom humanitarne utrke Zagreb Advent Run 2018. za klijenta Run Croatia.

Tekst: ZNA//HINA

Foto: HINA/ Dario GRZELJ

 

 

Leave a Reply