GRAD U GRADU: Tvrtke iz Francuske i Ujedinjenih Arapskh Emirata zadovoljavaju uvjete iz javnog poziva

GRAD U GRADU: Tvrtke iz Francuske i Ujedinjenih Arapskh Emirata zadovoljavaju uvjete iz javnog poziva

Povjerenstvo za razmatranje pisama namjere dostavljenih po Javnom pozivu za iskaz interesa za sudjelovanje u razvoju i realizaciji projekta „Grad u Gradu“ u Zagrebu, zaprimilo je tri ponude, od kojih dvije zadovoljavaju uvjete javnog poziva, i to ponude tvrtke BOUYGUES BATIMENT INTERNATIONAL iz Francuske i tvrtke EAGLE HILLS iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

– Kvalifikacije i dokazano iskustvo oba ponuditelja su impresivni i postavili su tešku zadaću pred Povjerenstvo. S obzirom na različite vrste projekata koji su reference ponuditeljima, a vodeći se činjenicom da Grad Zagreb traži partnera za urbanu i gospodarsku transformaciju prostora, koja će taj dio grada učiniti privlačnim građanima, turistima i poslovnim subjektima te mu dati značaj koji povijesno zaslužuje, dostavljene reference tvrtke EAGLE HILLS okarakterizirane su optimalnijima za buduću suradnju jer projekti iz portfelja EAGLE HILLS-a su projekti koji tretiraju cjelovite urbane zone.- piše u priopćenju Ureda gradonačelnika, Službe za informiranje Grada Zagreba.

U priopćenju se navodi kako je tvrtka EAGLE HILLS u dostavljenim referencama dokazala da ima izvanredno iskustvo u razvoju projekata sličnog opsega i zahtjevnosti zadatka, posebice usko vezanih na temu urbane regeneracije u gradovima koje obilježava brzi rast.

– Slijedeći korak bio bi dogovor oko teksta i potpisa Memoranduma o razumijevanju kao oblika izražavanja namjere pregovaranja i sporazumijevanja u postupku koji bi prethodio sklapanju međunarodnih trgovačkih ugovora. – zaključno se navodi u priopćenju iz Ureda gradonačelnika, Službe za informiranje Grada Zagreba.

Foto: ARHIVA ZNA/Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply