MILAN BANDIĆ: Dižemo obrazovni standard s besplatnim udžbenicima i novim školama

MILAN BANDIĆ: Dižemo obrazovni standard s besplatnim udžbenicima i novim školama

Rekao je  gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, povodom otvaranja  Osnovne škole Hrvatski Leskovac.

Škola je započela s radom 25. veljače, a prije toga je djelovala u okviru područne škole Brezovica. Izgradnja škole trajala je nešto manje od dvije godine, prostire se na 12 tisuća kvadrata, s kapacitetom od 320 učenika.

-Danas otvaramo novu Osnovnu školu Hrvatski Leskovac, namijenjenu za 320 učenika. Škola će raditi samo u jednoj smjeni, opremljena je sa suvremenom didaktičkom i tehničkom opremom, prilagođenom za novi sustav školovanja.- rekla je ravnateljica Osnovne škole Dubravka Ljubičić.

Učenici od I. do VIII. razreda imat će na raspolaganju 14 učionica s kabinetima, knjižnicu s čitaonicama, blagovaonicu, te dvodijelnu sportsku dvoranu i igralište. U sklope škole nalazi se kuhinja koja zadovoljava potrebe učenika.

-Trenutno se grade Osnovna škola Vidovec i Ivanja Reka, obnavlja se OŠ Središće, Glazbeno učilište Elly Bašić, preselit će se u Vlašku 72, u prostor bivše Vojne bolnice, koji se trenutno preuređuje i  Hotelijersko turistička škola preselit će se u novo uređeni prostor na  Botićevom trgu. Također gradimo i tri sportske dvorane u OŠ Bukovac, Granešini i OŠ Tin Ujević, a u tijeku je i natječaj za izgradnju područne OŠ u Resniku i natječaj za dogradnju i izgradnju športske dvorane u OŠ Ksavera Đalskog i Dobriše Cesarića. Ovakvim tempom  smo premašili naše obećanje da će se do kraja mandata izgraditi 10 škola, 10 vrtića i 10 igrališta, sada smo već na 20. – rekao je Ivica Lovrić, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje.

Tekst/Foto: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

 

Leave a Reply