NENAD BJELICA: Rezultat je realan, daje nam šanse u uzvratu

NENAD BJELICA: Rezultat je realan, daje nam šanse u uzvratu

Dinamo je propustio svoju šansu da riješi utakmicu već u prvom susretu s Viktoriom Plzen, ali domaćin je bio bolji.

Trener Modrih Nenad Bjelica prokomentirao je igru svoje momčadi na konferenciji za novinare. Dinamo je u prvom poluvremenu bio puno bolji, i dominirao je na terenu, dok je u drugom poluvremenu pao u igri i dozvolio je domaćinu da bude dominantan.

– Mislim da je rezultat realan. Daje nam nadu u uzvratu, vjerujem da ćemo uz pomoć naših navijača na Maksimiru, i uz ove igrače koji su pokazali da se mogu nositi s ovakvim ekipama ostvariti prolaz u iduće kolo Europa lige. Do 60. minute apsolutno smo kontrolirali protivnika. Onda smo primili prvi gol… destabilizirala nam se igra nakon prvog gola, to se događa. Kaznili su sve naše greške, to je njihova snaga. Treba u uzvratu to ispraviti i siguran sam da možemo zabiti gol više od njih. Podcijenili smo ih, borim se protiv toga, ali to je kod nas neizlječiva bolest u Hrvatskoj – pocijenjivanje. Nadam se da ćemo mi pobijediti u Zagrebu, iako su oni jaka ekipa. je Bjelica.

U ovoj fazi natjecanja, Dinamo nebi smio primiti takva dva gola, kakva je primio večeras.

– To se događa, takve situacije iz kojih smo dobili golove. Ušli su u neku kontru, imali smo manjak igrača u obrani u tim situacijama. Protivnik je kvalitetan i jak na prekidima. Nadam se da ćemo do uzvrata ispraviti greške koje su nam se danas događale.- rekao je Bjelica.

Stojanović je otpao za uzvratnu utakmicu, zbog žutih kartona, koliko može računati na ozljeđene igraće.

– Stojanović sada ima tri žuta, naći ćemo dobro rješenje.  Gavranović teško da će biti na raspolaganju. Za Hajrovića ćemo vidjeti, imamo još Poruka, rješenja ima.- rekao je trener Modrih.

Dinamu je ovo drugi poraz u Europi, da li ste ljuti.

-Razočaran sam rezultatom jer smo mogli bolje. Ovo nam daje nadu da možemo proći dalje. Nije lako igrati kad podcijenite protivnika. Vjerujem da ćemo podići ekipu do uzvrata. Ponosan sam na dečke kako rade i kako se bore. Sretan sam što sam njihov trener. Nisam ljut, samo sam razočaran rezultatom koji je mogao biti bolji.-rekao je Nenad Bjelica.

-Podcjenjivanje protivnika je naš nacionalni sport. Mi smo u stanju svakog potcjeniti i sebe uzdignuti. Viktoria je dobar protivnik, kvalitetan protivnik, koji svoje prilike iz prekida zna iskoristiti.- zaključio je Bjelica.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Foto: MARIO ĆUŽIĆ

 

 

 

Tagged with

Leave a Reply