NENAD BJELICA: Vjerujem da ćemo ponoviti dobru igru i da ćemo mi na kraju slaviti

NENAD BJELICA: Vjerujem da ćemo ponoviti dobru igru i da ćemo mi na kraju  slaviti

Dinamo svoje europsko proljeće započinje u Plzenu na Doosan Areni, gdje će odigrati prvu utakmicu 16-ine finala Europske lige s Viktorijin Plzenu.

Delegacija Dinama stigla je u Plzen u srijedu poslijepodne, a već nekoliko sati kasnije na rasporedu su na Doosan Areni bili trening i konferencija za medije. Predstavnicima medija svoja su očekivanja iznijeli trener Nenad Bjelica i kapetan Arijan Ademi.
– Prije svega rekao bih da sam sretan i ponosan što sam dio ove ekipe koja je napravila ovaj veliki rezultat. Svi čekamo da utakmica počne, i ja i cijela ekipa. Spremni smo i želimo nastaviti gdje smo stali i napraviti još veće stvari, za nas i za Dinamo – rekao je na početku kapetan Ademi u svoje ime te u ime svih suigrača.
Trener Nenad Bjelica već je nekoliko puta naglasio koliko svima znači ovaj veliki uspjeh, kao i to da su želje i ciljevi još veći:
– Jako smo sretni i ponosni što smo ostvarili ovo do sada, kao i na to što ćemo ostvariti. Ekipa je u odličnom stanju, držimo balans da igrači ipak nisu premotivirani. Ne smijemo dozvoliti da izgore u prevelikoj želi. Imamo dobru atmosferu, pričamo o svemu i sutra ćemo se pozabaviti protivnikom. Nisu dobili previše informacija o Viktoriji jer želimo da budu što više fokusirani sami na sebe i da obave svoje zadatke na terenu kvalitetno. Ako to postignemo siguran sam da ćemo napraviti dobar rezultat.

Znate li prvih 11? Je li sve spremno u glavi? – bilo je jedno od pitanja predstavnika medija.
– Nisam imao nedoumica oko sastava, već od nedjelje i utakmice sa Sesvetama. Donio sam odluku za početni sastav. Nadam se da će to biti uspješna kombinacija i da će dečki koji će istrčati na teren odigrati jednu veliku utakmicu i donijeti dobar rezultat za susret u Zagrebu.
Dinamo je u proljetnom dijelu sezone upisao dvije pobjede u HT Prvoj ligi:
– Siguran sam da smo se kroz te dvije prvenstvene utakmice s Rudešom i Istrom pripremili za ovaj susret Europa lige. Lijepo je doći ovdje s bodovnom razlikom koju imamo u prvenstvu i uz dvije pobjede. Fokus je sada na Viktoriji, vjerujem da ćemo ponoviti dobre igre i da ćemo mi na kraju biti ti koji će slaviti.
Trener Bjelica nema običaj objaviti sastav s kojim ulazi u utakmice. Pitanje novinara bilo je hoće li otkriti sastav kada Dinamo bude igrao finale Europa lige.
– Obećajem. Svečano obećajem da ću reći, u tom finalu koje svi očekujemo -rekao je Bjelica kroz smiješak ugodno iznenađen pitanjem pa ipak pojasnio stanje: – Prvo treba skočiti pa onda reći hop. Imamo teškog protivnika, iskusnu ekipu koja će imati podršku svojih navijača na stadionu. Nekoliko puta su prezimili u Europi. Prvo ide ta utakmica za nas. Ako to prođemo, a nadamo se da ćemo u sljedećem kolu biti mi, pa onda i dalje od toga napredovati. Ako se to dogodi, dobit ćete informaciju o sastavu – rekao je na kraju i osvojio simpatije svih prisutnih.

Je li trener zadovoljan trenutnim stanjem momčadi?
– Htjeli smo stvoriti momčad koja može postizati dobre rezultate i igrati na rezultat. Htjeli smo momčad u kojoj svaki igrač gine za drugog na terenu i u kojoj ima 26-27 igrača koji pomažu ekipi na svim frontovima. To smo uspjeli, napravili smo određeni momčadski duh i svi su to prihvatili. Takva igra može donijeti dobre rezultate. To je nivo koji smo htjeli postići. Ekipa koju svi respektiraju gdje god dođe. Ali postavljamo si nove ciljeve, želimo biti bolji nego što smo danas. Razvijamo svijest kod igrača da je potrebno imati želju za napretkom. Vjerujem u ovakve rezultate u nastavku, ako ne i bolje.
Poruka za navijače Dinama?
– Poručujem navijačima da budu uz nas, da nas bodre kao što su to radili do sada. Isto tako, da vjeruju u momčad. Apeliram na fer i korektno ponašanje, u Plzenu i u Zagrebu. Neka pokažu da imamo dobre navijače i vjerujem da će im igrači znati to vratiti angažiranošću, zalaganjem i igrom.
Koliko je stožer Dinama upoznat s protivnikom iz Plzena?
– Dobro smo skautirali Viktoriju, otkad smo saznali da igramo s njima. Dobili smo informacije s raznih strana, sami smo ih gledali i znamo puno o njima, kao i oni o nama. Proučili smo momčad do najsitnijih detalja.
U ekipi Dinama nedostaje nekoliko igrača:
– Žao mi je igrača koji nisu ovdje s nama. Nadam se da će neki od njih moći igrati u četvrtak na Maksimiru. Siguran sam da će oni koji će sutra istrčati pokazati svoju kvalitetu kao u svim utakmicama do sada. Mirno spavam, imamo široki kvalitetan kadar i vjerujem u pojedince koji će istrčati na Doosan Areni.
Za kraj je kapetan Ademi potvrdio riječi trenera:
– Sigurno da će biti teško, Viktoria je organizirana i čvrsta ekipa. Znamo što nas čeka. Spremni smo na to i napravit ćemo sve da izvučemo što bolji rezultat.

Foto:Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply