FED CUP: Hrvatske tenisačice zablistale u Bathu

FED CUP: Hrvatske tenisačice zablistale u Bathu

Uoči turnira Euroafričke zone I FED Cupa u engleskom gradu Bathu održan je koktel party za sve sudionice. Hrvatske tenisačice zablistale su u kreaciji Aleksandre Dojčinović.  naše tenisačice plijenili su pozornost na čelu s predsjednicom Hrvatskog teniskog saveza, Nikolinom Babić i izbornicom Ivom Majoli.

U Bath su među prvima stigle iz Zagreba, Tena Lukas i Jana Fett, te su to isto popodne odradile svoj prvi jednosatni trening u dvorani koja se nalazi u sklopu sveučilišnog kampusa u Bathu.

Tijekom popodneva priključili Ana Konjuh i Donna Vekić, a tijekom večeri iz Tajlanda je stigla i Darija Jurak.

Prolaz u Svjetsku skupinu, želja igračica i izbornice Ive Majoli

-Prošli tjedan sam igrala dobar tenis, od ponedjeljka imam najbolji renking u karijeri, 25 mjesto. Dobroj igri se nadam i ovoga tjedna u FED Cupu. Cilj nam je završiti na prvom mjestu skupini, svi smo u dobroj formi. – rekla je Donna Vekić.

-Sjajan tjedan je iza Donne, ima najbolji renking karijere, 25. mjesto, no to je iza nas. Sada nas čeka jedan vrlo važan tjedan. Cure su spremne, Donna je spremna, za drugu poziciju odlučivat ćemo prije mečeva, kako će se koja cura osjećati. Idemo na to da budemo prvi u grupi i onda ćemo vidjeti dalje. Par puta smo bili jako blizu protiv jakih protivnika, odluke su bile u svega par poena. Ova grupa nije toliko atraktivna koliko je atraktivna Svjetska skupina gdje se ipak igra doma i u gostima, gdje bi nas domaća publika mogla vidjeti, podržati nas. Svake godine imamo želju doći u tu skupinu, ja vjerujem u svoj tim i nadam se da ćemo ove godine cilj i ostvariti.- rekla je Iva Majoli, izbornica hrvatske Fed Cup reprezentacije.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Foto: Mario ĆUŽIĆ/HTS

 

 

Leave a Reply