GRADSKA SKUPŠTINA: Prva ovogodišnja sjednica Gradske skupštine

GRADSKA SKUPŠTINA: Prva ovogodišnja sjednica Gradske skupštine

Prva ovogodišnja sjednica Gradske skupštine, ima ukupno 16. točaka dnevnog reda, najveća rasprava očekuje se oko prve točke dnevnog reda koja se odnosi  na odluci o visini paušalnog poreza po krevetu na području Grada Zagreba.

Odlukom se utvrđuje visina paušalnog poreza na dohodak po iznajmljenom krevetu u sobama, apartmanima, stanovima i kućama za odmor koje se nalaze na području Zagreba. Visina paušalnog poreza određuje se prema razredu turističkog naselja Zagreba i godišnje bi po krevetu, ako gradski zastupnici prihvate prijedlog gradonačelnika Bandića, za razred A iznosila 300 kuna, za razred B 255 kuna, za razred C 210 kuna i za razred D 150 kuna.

Devetnaesta sjednica Gradske skupštine započela je minutom šutnje za iznenada preminulog voditelja podružnice Zagrebačkih cesta Antu Todorića, koji je obnašao  tu funkciju  od 2015. godine.

Na sjednici je umjesto HSLS-ov zastupnika Darinka Kosora koji je mandat iz osobnih razloga stavio u mirovanje, za gradskog zastupnika prisegnuo Vladimir Andrić. Također, umjesto gradskog zastupnika Neovisnih za Hrvatsku Davorina Karačića u skupštinske klupe ponovno je sjela Ana Lederer, koja je iz Gradske skupštine bila otišla na dužnost pročelnice Gradskog ureda za kulturu. Te je dužnosti razriješena 8. siječnja zbog poništenja natječaja kojim je 1. lipnja 2018. imenovana na tu funkciju.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ//HINA

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply