Dan otvorenih vrata Filozofskog fakulteta u Zagrebu

Dan otvorenih vrata Filozofskog fakulteta u Zagrebu

Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu u petak 25. siječnja u 10 sati otvara se, u suradnji sa Studentskim Centrom u Zagrebu, restoran subvencionirane studentske prehrane (studentska menza).

Na otvorenju se očekuje ministrica znanosti i obrazovanje Blaženka Divjak. Tim činom, Fakultet postaje još
prilagođeniji potrebama studentskog života. Istoga dana od 10 do 16 sati održava se Dan otvorenih vrata tijekom kojeg će se srednjoškolci moći informirati o studijskim grupama i mogućnostima zaposlenja nakon studija kroz otvorenu nastavu te razgovore s profesorima te sadašnjim i bivšim studentima.

Filozofski fakultet u Zagrebu (Ulica Ivana Lučića 3, Zagreb) u suradnji sa Studentskim Centrom u Zagrebu u petak 25. siječnja 2019. u 10,00 sati otvara restoran subvencionirane studentske prehrane (studentska menza).

Prostor bivše „kantine“ prvi puta postaje restoran u kojem će studenti po prvi puta moći koristiti studentsku iskaznicu kao sredstvo plaćanja. Radno vrijeme restorana bit će od ponedjeljka do petka od 8 do 16 sati, a uz hranu nudit će kavu i piće.

Istoga dana, drugu godinu zaredom Filozofski fakultet u Zagrebu organizira Dan otvorenih vrata. S ciljem popularizacije znanstvenih disciplina koje se podučavaju na najvećem društveno-humanističkom fakultetu u Hrvatskoj, Dan otvorenih vrata održat će se na Fakultetu (Ulica Ivana Lučića 3, Zagreb) u petak, 25.
siječnja od 10 do 16 sati. Fakultet trenutačno broji više od 6000 studenata i 500 nastavnika. Na njegova 23 odsjeka izvodi se 45 preddiplomskih i 33 diplomska studija sa 74 različita smjera.

Srednjoškolci koji dođu na Dan otvorenih vrata, moći će dobiti osnovne informacije o tim studijima, ali
i mnogo više. Očekuje ih otvorena nastava na studiju kroatistike, sociologije, švedskog jezika, komparativne
književnosti, klasične filologije, povijesti, nizozemskog, češkog te francuskog i rumunjskog jezika.

Osim toga, moći će se upoznati s umjetničkom baštinom zgrade Fakulteta, vježbati izgovor ili pogledati predstavu.
S obzirom da na Fakultetu studenti mogu studirati različite kombinacije studijskih grupa i na taj način steći dva zvanja, mogućnosti zaposlenja nakon studija su raznovrsne. O karijernim mogućnostima u digitalnoj ekonomiji govorit će osnivač portala Netokracija Ivan Brezak Brkan, a predstavljena će biti i perspektiva zaposlenja u STEM području.

Leave a Reply