Autobusna linija 276 Kvaternikov trg – Dumovec, produžena do Dumovečkog luga

Autobusna linija 276 Kvaternikov trg – Dumovec, produžena do Dumovečkog luga

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, u društvu suradnika, vožnjom u autobusu od Dumovca do Kvaternikova trga,  pustio je  u promet produženu autobusnu liniju 276 Kvaternikov trg -Dumovec,

-Danas smo povezali, i ovaj dio Dumovca do kojeg nije išao autobus. Ostalo nam je povezati naselje Iver, Sesvetski Kraljevec, s Dumovcem, to ćemo napraviti jednim mini busom, za početak, a ako će biti veća potreba uvest će se normalni autobus, već idući tjedan. – rekao je gradonačelnik, Milan Bandić.

Zbog proširenja naselja, nastala je potreba za produženjem linije do Dumovečkog luga, neposredno kod Azila Dumovec, Noina Arka.

-Napokon smo dočekali i taj dan, da nas na ovom okretištu dočeka autobus. Za koji dan ovo okretište povezat će se novom autobusnom linijom  s okretištem u Sesvetkom Kraljevcu. Tako da će stanovnici ovog djela Dumovca biti povezani s Kvaternikovim trgom i Sesvetskim Kraljevccem, što znači brži dolazak do radnih mjesta, a školskoj djeci olakšat će dolazak  do svojih škola.- rekao je Branko Frančević, predsjednik MO Dumovec.

Produžena autobusna linija 276 Zagreb (Kvaternikov trg) – Ivanja Reka – Dumovec, prometovat će po  postojećem rasporedu vožnje.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply