SQT 2019: Po prvi puta u Svjetskom kupu Hrvatsko skijanje ima tri predstavnika u drugoj vožnji

SQT 2019: Po prvi puta u Svjetskom kupu Hrvatsko skijanje ima tri predstavnika u drugoj vožnji

Prvi puta u Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa, Hrvatska ima tri predstavnika u drugoj vožnji. U drugu vožnju su se plasirali: Matej Vidović, Istok Rodeš i Elias Kolega. Filip Zubčić, Leon Nikić, i Samuel Kolega nisu završili prvu vožnju.

-Prva vožnja mi nije bila dobra, nisam baš zadovoljan, a za drugu vožnju nemam očekivanja. – rekao je Istok Rodeš, koji je nakon prve vožnje 18. sa zaostatkom 1.73 sekunde za vodečim Marcom Schwarzom

-Nisam zadovoljan, osjećaj u cilju je bio da sam mogao bolje, nisam našao neki tempo, nego sam se konstantno borio sa ritmom na stazi. Stvarno je danas postava smiješna, jer nema nikakve potpune zamke, staza odlično drži. Odlično su Elias I Istok odradili prvu vožnju, a u drugoj vožnji ću napast jer se nadam da ću imati mirnoću. Super je za nas trojicu što smo ušli u drugoj vožnji, a Ivica je rekao da mi je sredina bila dobra, ali da ima prostora za napredak. – rekao je Matej Vidović, koji je nakon prve vožnje 26. sa zaostatkom 1.98 sekundi za vodečim Marcom Schwarzom.

-Nije vožnja života, start može biti puno bolji, to ću poboljšati u drugoj vožnji. Staza fenomenalno drži, uvjeti su skoro za sve jednaki. Dvije trečine staze odvozio sam odlično, jednu trečinu sam lošije. Nemam nikakvih očekivanja za drugu vožnju, super je osjećaj što se sve poklopilo, utrka još nije gotova, a od publike očekujem da će biti još glasnija u drugoj vožnji. – rekao je Elias Kolega, koji je nakon prve vožnje 15. sa zaostatkom 1.64 sekunde za vodečim Marcom Schwarzom.

Najbrže vrijeme nakon prve vožnje muškog slaloma Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa „Snow Queen Trophy“ 2019. ostvario je 23-godišnji Marco Schwarz. Austrijanac je stazu na Crvenom spustu odskijao za 51 sekundu i 80 stotinki što je bilo 37 stotinki sekunde brže od drugoplasiranog sunarodnjaka Marcela Hirschera, četverostrukog pobjednika sljemenske utrke.

Na trećem mjestu je još jedan Austrijanac, Manuel Feller sa zaostatkom od 42 stotinke sekunde za vodećim Schwarzom.

Druga vožnja je na rasporedu u 15.30 sati.

Tekst: Ivan ĆUŽIĆ/ Inga ĆUŽIĆ
Foto: Mario ĆUŽIĆ/ Inga ĆUŽIĆ

Leave a Reply