SQT 2019: Nakon prve vožnje Mikaela Shiffrin vodeća

SQT 2019: Nakon prve vožnje Mikaela Shiffrin vodeća

Nakon prve vožnje vodeća je Mikaela Shiffrin sa vremeon 59.70, druga je Wendy Holdener sa vremenom 1:00.85,a treća je Petra Vlhova 1:01.04.

Komentar svoje prve vožnje dale su  Liensberger Katharina koja je nakon prve vožnje sedma i Erin Mielzynski koja je nakon prve vožnje šesta

– Nisam zadovoljna s prvom vožnjom napravila sam puno grešaka. Staza je savršeno pripremljena, ali Mikaela Schiffrin je jednostavno bila bolja od svih nas. Znam točno di sam pogriješila i u drugoj vožnji ću to probati isprivati. Teško je da ću uspijeti neki veliki rezultat napraviti, ali ću se potruditi. – rekla je Liensberger Katharina.

– Šesto mjesto je dobro, jako puno sam radila i trenirala, stvorilo se par malih hupsera pa sam izgubila kontrolu na par zavoja. Šesto mjesto je dobro mjesto za start u drugoj vožnji, ali tražim više u svojim utrkama i želim više. Za drugu vožnju ne mogu ništa prognozirati, treneri mogu postaviti stazu kako oni žele, jako je teško išta prognozirati. Sve ćemo se boriti za prvo mjesto. – rekla je Erin Mielzynski.

Naša Andrea Komšić, nije uspjela ući u drugu vožnju, zaostatak za vodečom Mikaelom Shiffrin je 6.17 sekundi, i završila je utrku na 51. mjestu.

– Nažalost sam imala par pehova kroz stazu, staza je bila stvarno super, gore na prvoj prijelomnici mi se desila greška koja me destabilizarala, spora sam ušla u ravnicu, i greška pred ciljom me zeznula, zbog toga sam i u glavi dosta potonula, tako je kako je. Čula sam za jednu curu da je ušla sa visokim startnim brojem, ali nisam htjela imat više informacija. Propustila sam priliku jer je staza bila u super stanju, ja sam nažalost imala greške i nisam se najbolje snašla na ovoj stazi. Sve cure su se dobro skijala, ali Shiffrin se jedina skijala agresivna kao muško, prošla je stazu bez ikakve greške, da nisam vidjela vrijeme znala bi da je daleko ispred svih. Mislim da ako ne napravi nikakvu grešku preko 1.50 sekundi na prvom mjestu. – rekla je Andrea Komšić.

Na kraju prve vožnje najbolje slalomašice svijeta pratilo je 5 500 gledatelja na Sljemenu, druga vožnja počinje u 16,00 sati

Tekst: Ivan ĆUŽIĆ/Inga ĆUŽIĆ

Foto: Mario ĆUŽIĆ/Inga ĆUŽIĆ

Leave a Reply