MIKAELA SHIFFRIN: Uvijek je posebno doći na Sljeme, a ovo danas je jedna od mojih boljih utrka

MIKAELA SHIFFRIN: Uvijek je posebno doći na Sljeme, a ovo danas je jedna od mojih boljih utrka

Mikaela Shiffrin četvrti put uzela  je krunu na Sljemenu,  Shiffrin je ovom pobjedom dodatno učvrstila prvo mjesto u ukupnom poretku Svjetskog skijaškog kupa.

-Danas se posložila sve na Sljemenu.  U Oslu je Petra bila bolja i tamo sam joj  morala reči bravo, “ZASLUŽILA SI”, i to mi je pomoglo da se fokusiram na ovu utrku u Zagrebu. Kada se skijam odlično, to me podsjeća na ples, ritam je nešto što osjećam i što mi pomaže da budem brza, sve brža iz zavoja u zavoj. I danas sam se tako osjećala u mnogim zavojima, kao da plešem. Moje skijanje je bilo tekuće, a opet i snažno. Uvijek je lijepo imati takav osjećaj . Rekla bih da je ovo danas jedna od mojih boljih utrki, i bilo je isto kao i prije 4 godine kada sam isto pobijedila. Ova današnja utrka me podsjetila na tu prije 4 godine. – započela je Mikaela Shiffrin, konferenciju za novinare, nakon Sljemenske utrke.

Shiffrin je pohvalila stazu, koja je drugačija od staza na kojima se održava Svjetski skijaški kup.

– Ovdje,  su uvjeti koje ja volim, duga je staza, i jednostavno sam samouvjerena u sebe na ovoj staze, na nekim utrkama razmišljam, možda su uvjeti trebali biti drugačiji, možda je start trebao biti strmiji, a na Sljemenu je jednostavno staza takva da ima jako puno prijelomnica i promjena ritma. Moram reći hvala i publici, koja navija za svaku skijašicu, a nismo domaće skijašice, publika je prema svima fer, i uvijek je ovdje super atmosfera.-  rekla je Shiffrin.

PETRA VLHOVA: Da bi je pobijedila Mikaelu trebam dobro odvoziti obje vožnje

Nakon Osla i Semmeringa, gdje je Vlhova bila pobjednica, danas joj je pobjeda izmakla za 1.25 sekundi.

– Prvo ne mogu vjerovat da sam opet druga, prva vožnja je bila loša, imala sam malo pogrešaka, I nisam se sastavila sa skijom. U drugoj vožnji sam pustila skiju i dala sve od sebe, ali sam se borila jer je jako ledena staza, na kraju staze trebaš imat najjači lauf, ali je bilo jako, jako teško. Ovaj slalom je jako dug i leden, i težak. Za sve su bili jednaki uvjeti. Da dobijem Mikaelu moram dobro odvoziti obje vožnje, uvijek vozi bez ikakve greške imamo jako puno utrka ispred, a atmosfera je danas bila odlična. Bila sam šokirana kad sam vidjela vrijeme Mikaele u prvoj vožnji, tada sam znala da u drugoj vožnji moram dat sve od sebe. Nakon Semmeringa i Osla sam dobila krila, i snage, ali danas je bila druga šansa da imam dobar rezultat, ali eto opet sam druga. – rekla je Petra Vlhova, koja je danas imala podršku velikog broja svojih navijača.

WENDY HOLDENER: Napokon smo imali slalom, s dobrim uvjetima

-Napokon smo  u Zagrebu imali slalom sa dobrim uvjetima, skijanje je bilo oba puta dobro. Vidjela sam Mikaelinu prvu vožnju, i Petrinu prvu vožnju, druge nisam vidjela. Ja osobno nisam pustila skiju, u drugoj vožnji zato sam i bila treća. Mislim da je staza dobra, za mene nije bila preledena, ja volim tako. Ova utrka je posebna, zato što smo blizu grada, i uvijek je dobra atmosfera. – rekla je  Wendy Holdener, koja je osvojila treće mjesto.

Tekst: Ivan ĆUŽIĆ/Inga ĆUŽIĆ

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply