SQT 2019: Prošlogodišnja pobjednica Mikaela Shiffrin, na sutrašnjoj utrci starta šesta

SQT 2019: Prošlogodišnja pobjednica Mikaela Shiffrin, na sutrašnjoj utrci starta šesta

Na  klizalištu „Ledeni park” na Trgu kralja Tomislava izvučeni su startni brojevi, za sutrašnju utrku Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa “Snow Queen Trophy” 2019. u Zagrebu.

Sutrašnju utrku otvorit će 25-godišnja švicarska skijašica Wendy Holdener, koja je izvukla startni broj jedan, dok će druga sa startne kućice krenuti 21-godišnja Austrijanka Katharina Liensberger. Startni broj tri izvukla je 29-godišnja austrijska skijašica Bernadette Schild, dok će trostruka pobjednica Sljemena, aktualna braniteljica naslova i trenutno vodeća u ukupnom poretku Svjetskog skijaškog kupa, 23-godišnja Amerikanka Mikaela Shiffrin u sutrašnju utrku krenuti sa startnim brojem šest.

Jedina domaća predstavnica Andrea Komšić startat će s brojem 58.

-Mislim da je vrijeme za moj ulazak u prvih 30, odnosno u drugu vožnju. Puna sam samopouzdanja i mislim da mogu u tome uspjeti. Staza je izvanredno pripremljena. Momci danonoćno rade na pripremi staze te će za moj visoki startni broj uvjeti biti izvrsni.- rekla je   Andrea Komšić.

Na ceremoniji izvlačenja brojeva prisustvovala je zamjenica gradonačelnika Olivera Majić i Miho Glavić predsjednik Organizacijskog odbora utrka Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa “Snow Queen Trophy” 2019.

– Čast nam je i zadovoljstvo iz srca metropole najaviti još jedan skijaški spektakl. Sljeme je spremno, a Crveni spust je u odličnom stanju. Iz godine u godinu utrku želimo učiniti boljom. Kao i svake godine za utrkama Snježne kraljice vlada veliki interes. Pozivamo vas da nam se pridružite tijekom vikenda duž Crvenog spusta te da zajedno pošaljemo još jednu prekrasnu snježnu razglednicu s našeg Sljemena.- rekla je Olivera Majić, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba.

-Još jednom po 13. put najbolje skijašice svijeta u našem su gradu i na ovom predivnom Ledenom parku. Sve vas pozivam na Sljeme. Dobro se obucite, jer bit će to pravi zimski dan, a očekuju nas fantastične utrke. Staza je u najboljem mogućem stanju, pohvaljena je od trenera i svih gostiju koji su stigli i posjetili Crveni spust. Očekujemo vrhunski sportski događaj. – rekao je Miho Glavić, predsjednik Organizacijskog odbora utrka Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa “Snow Queen Trophy” 2019.

Prva vožnja ženskog slaloma na rasporedu je u 13 sati, dok će druga vožnja startati u 16 sati.

Kao i prijašnjih godina očekuje se velik broj navijača na Sljemenu, a ulaznice se mogu kupiti putem on line sustava www.ulaznice.hr ili na ovim prodajnim mjestima. Cijena ulaznica iznosi 30 kuna za odrasle, dok cijena ulaznice za djecu od 7 do 15 godina iznosi 15 kuna. Za djecu do 7 godina ulaz je besplatan.

STARTNA LISTA

 1. Wendy Holdener
 2. Katharina Liensberger
 3. Bernardete Schild
 4. Frida Hansdotter
 5. Petra Vlhova
 6. Mikela Shiffrin
 7. Anna Swenn Larsson
 8. Michelle Gisin
 9. Roni Remme
 10. Chrisina Geiger
 11. Lena Durr
 12. Erin Mielzynski
 13. Chiara Costazza
 14. Irene Curtoni
 15. Katharina Truppe
 16. Laurence St. Germain

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply