Potpisan ugovor o darovanju zemljišta za izgradnju žičare Sljeme

Potpisan ugovor o darovanju zemljišta za izgradnju žičare Sljeme

U zgradi Gradske uprave, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić i ministar državne imovine Goran Marić, potpisali su ugovor između Republike Hrvatske – Ministarstva državne imovine i Grada Zagreba, o darovanju zemljišta za izgradnju žičare Sljeme.

Ugovorom između Grada Zagreba i Ministarstva državne imovine o darovanju prenosi se pravo vlasništva zemljišta bez naknade za građenje postaje na trasi nove žičare Sljeme, međupostaja Brestovac.

Istaknuto je kako je to “prvi korak u realizaciji izgradnje sljemenske žičare, najvećeg zagrebačkog projekta vrijednog 500 milijuna kuna”.

Ministar Marić je rekao kako je to najvrjedniji projekt u gradu Zagrebu od 1990. do danas i zbog privrženosti Zagrepčana Sljemenu. Danas se postavljaju temelji tog velikog projekta, rekao je i dodao da je Ministarstvo “odradilo ono što se od njega očekivalo i da su i u svim sljedećim projektima raspoloživi”.

Gradonačelnik Bandić je rekao da je ugovor rezultat dobre suradnje s Vladom i premijerom Plenkovićem, te najavio da će žičara biti puštena u promet polovicom 2020. godine.

Tekst: ZNA//HINA

Foto: HINA/ Edvard ŠUŠAK

Leave a Reply