Vatrogasna zajednica Zagreba bogatija za nova vozila

Vatrogasna zajednica Zagreba bogatija za nova vozila

Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba i dobrovoljna vatrogasna društva dobila su u srijedu šest novih vatrogasnih vozila i četiri visokotlačna modula za gašenje požara čiju je nabavu sa 7,2 milijuna kuna financirao Grad.

– Danas je sretan dan vatrogascima, u naše garaže ući će nova vatrogasna vozila,- rekao je predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Zagreba Zlatko Križanić i zahvalio gradonačelniku Milanu Bandiću, koji je nazočio primopredaji u krugu Javne vatrogasne postrojbe grada Zagreba.

Križanić je najavio da će se, “manirom dobrog gospodara”, od onih koji su dobili nova njihova stara vozila prebaciti onima koji ih nemaju ili imaju lošija.

– Tom rošadom doći ćemo do novijeg voznog parka i u dobrovoljnom vatrogastvu,- rekao je Križanić.

Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba Siniša Jembrih rekao je da će nova oprema uvelike pridonijeti povećanju opće sigurnosti građana Zagreba.

– Među novim vozilima jedno je za teške tehničke intervencije, odnosno za intervencije nakon prometnih nesreća ili katastrofa; zatim dvije cisterne sa velikim količinama vode od 5000 litara, što je u Zagrebu dovoljno jer postoji i 25.000 hidranata; malo tehničko navalno vozilo sa 1500 litara vode, te dva “pick up” vozila s modulima sa visokim pritiskom za gašenje koja se daju lokalnim dobrovoljnim vatrogasnim društvima,- kazao je Siniša Jembrih.

Gradonačelnik Bandić je rekao da su nova vozila nabavljena “za slučaj ne daj Bog da treba”. Uz želju da se što manje upotrebljavaju, svim vatrogascima, dobrovoljnim i profesionalnim, čestitao je na trudu i radu jer, kako je rekao, oni, policija i Hitna pomoć su “jedini ljudi ili među rijetkima u Zagrebu koji rade više od gradonačelnika”.

 

Tekst HINA/ZNA

Foto: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Leave a Reply