GRADSKA SKUPŠTINA: Raspravu o proračunu, nije želio propustiti gradonačelnik Milan Bandić

GRADSKA SKUPŠTINA: Raspravu o proračunu, nije želio propustiti gradonačelnik Milan Bandić

Na 18. sjednici Gradske skupštine, najbitnija točka dnevnog reda je proračun za 2019. godinu, za kojeg se još uvijek ne zna da li će biti izglasan, jer pozicija nema dovoljno ruku za izglasavanje istog.

Gradonačelnik Milan Bandić, svojim dolaskom na sjednicu Skupštine, iznenadio je sve prisutne jer ga nitko nije očekivao .

– Slušam ja liječnike, nisam toliko bedast koliko izgledam, pustili su me na par sati. Riskiram vlastititi život,  što sam živ, a koliko sam ja toga proživio već bi odavno trebao biti mrtav. Ja da sutra umrem napravio sam dovoljno, dragi Bog me može uzeti sutra. Da svi naprave kao ja, ova Hrvatska bi puno bolje izgledala. – rekao je gradonačelnik Bandić.

Proračun ili novi izbori.

-Ako ne bude 26 ruku, biti će novi izbori, pa nisu ni izbori nešto strašno.-  zaključio je gradonačelnik Milan Bandić

Na današnjoj sjednici prisutno je 50 zastupnika, odsutna je samo Rada Borić (Nova ljevica).

Nakon prihvaćanja predloženog dnevnog reda, sjednica je nastavljena aktualnim satom za koji se svojim pitanjima javio rekordno mali broj gradskih zastupnika, njih šestero. Pretpostavlja se da se tako mali broj zastupnika prijavio jer nisu očekivali da će na sjednicu doći Bandić, kojem inače postavljaju najveći broj pitanja.

Gradska skupština odlučuje danas o Bandićevu prijedlogu proračuna za iduću godinu, teškom osam milijardi i 190 milijuna kuna.

Nakon što je Bandićeva Stranka rada i solidarnosti raskinula koaliciju s Neovisnima za Hrvatsku jer su oni najavili da neće podržati proračun, otvorilo se pitanje nove većine u Gradskoj skupštini i izglasavanja proračuna, za što Bandiću sada nedostaju tri ruke.

Oporba nije uložila niti jedan amandman na prijedlog proračuna, koji ocjenjuje megalomanskim i smatra da ne donosi dobrobit Zagrepčanima.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA//HINA

Foto: Mario ĆUŽIĆ

 

Leave a Reply