GRADSKA SKUPŠTINA: Izglasan proračun za 2019. godinu

GRADSKA SKUPŠTINA: Izglasan proračun za 2019. godinu

Zastupnici Gradske skupštine, sa 26 glasova za i 24 glasa protiv, izglasali su zagrebački proračun težak 8,19 milijardi kuna, koji je veći za 185 milijuna kuna u odnosu na ovu godinu.

Tri glasa potrebna za izglasavanje novog zagrebačkog proračuna Milanu Bandiću su osigurali glavni tajnik HSS-a Ilija Ćorić, koji je nakon glasanja izbaćen iz svoje stranke, HSLS-ovzastupnik Miroslav Polovanec i zastupnik Nezavisne liste Zagreb Jozo Milićević.

-Ja sam to odavno odlučio. Ako ste vidjeli ja sam jedan od rijetkih Zagrepčaneca koji ne da da mu se diktiraju neka prezimena koja nisu zagrebačka. – kazao je Polovanec kojeg je u međuvremenu izbačen iz HSLS-a.

-Neizglasavanje proračuna bi uzrokovalo nove izbore, a oni bi donijeli novi nered i jednostavno bi grad ušao u krizu. – kazao je Ćorić.

Nakon izglasnog proračuna oporbeni zastupnica, nisu bili zadovoljni ishodom.

– Jako sam razočarana što je ovakav proračun donesen. Svatko živi u svojoj koži i svojim  cipelama i sa svojim očima i svatko treba pogledati u ogledalo i znati što je napravio. –  rekla je Anka Mrak Taritaš, gradska zastupnica GLASA-a.

– U ovih godinu dana u politici, naučio sam da nikome ne možeš vjerovati i da ljudi lažu. Pokazalo se upravo onako kako je većina javnosti očekivala, da će Bandić naći te tri ruke u oporbi. To je razlog, zašto se ljudima politika gadi. – rekao je Tomislav Tomašević.

Nakon izglasavanja proračuna, i povratka sa stanke za ručak, sjednica je prekinuta zbog nedostatka kvoruma.

Nastavak 18. sjednice Gradske skupštine  zakazan je za 17. prosinca u 10,00 sati.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA//HINA

Foto: Mario ĆUŽIĆ

 

Leave a Reply