U nedjelju, 16. prosinca, potpuna obustava prometa rotorom

U nedjelju, 16. prosinca, potpuna obustava prometa rotorom

Budući radovi na rekonstrukciji raskrižja Jadranska avenija – Avenija Dubrovnik – Jadranski most – Remetinečka cesta (Rotora) zahtijevaju potpunu obustavu prometa, izvode se privremene prometnice na sjeverozapadnom i sjeveroistočnom dijelu kako bi se ta velika količina prometa (dnevno oko 100.000 vozila) propustila na siguran i održiv način.

Promet teretnim vozilima svih kategorija bit će zabranjen Prekratovom ulicom i Trgom Džavaharlala Nehrua, osim za komunalna vozila (Čistoća). Spoj Prekratove ulice s Avenijom Dubrovnik će biti zatvoren jer se nalazi u području radova, a područjem Trga Džavaharlala Nehruovog trga ne mogu prolaziti teretna vozila zbog dječjeg igrališta i nedostatnih elemenata cesta za prometovanje ove kategorije vozila.

Za okolna naselja (Lanište, Savski gaj, Trokut, Trnsko i Kajzericu) ograničit će se promet na nekim postojećim pristupnim točkama iz sljedećih razloga: nalaze se u zoni radova, nije ih moguće uklopiti u rješenje privremene regulacije prometa  i zbog sprečavanja neželjenog tranzitnog prometa.

Oko područja radova postoji niz semaforiziranih raskrižja (Karlovačka – Remetinečka – Jaruščica, Karlovačka – Naletilića – Remetinečka, Vice Vukova – Remetinečki gaj, Vice Vukova – Ive Robića, Remetinečka – Savski gaj XIII, Remetinečka – Ive Robića, Avenija Dubrovnik – Cimermanova i druga) na kojima će se promijeniti odnos prometnih tokova. Za ta raskrižja pripremljeni su privremeni signalni planovi koji će se usklađivati i mijenjati prema stvarnoj prometnoj potražnji (broju vozila).

 

DETALJAN PRIKAZ ODVIJANJA PROMETA NAKON 16. PROSINCA POGLEDAJTE OVDJE

Leave a Reply