ZOO VRT: Nova adventska destinacija

ZOO VRT: Nova adventska destinacija

Zoološki vrt grada Zagreba zablistao je u blagdanskom ruhu. Lampice na božićnom drvcu u čijem su kićenju sudjelovala djeca iz SOS Dječjeg sela u Lekeniku, upalio je gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić. Time je započeo Advent u Divljem srcu grada.
-Zagrepčanima i svim gostima najljepšeg adventskog sajma u Europi željeli smo ponuditi sadržaj drugačiji od onog u središtu grada. Zato smo stvorili prigodni program i ugođaj po mjeri obitelji s djecom i zaljubljenika u životinjski svijet. Petkom, subotom i nedjeljom Zoološki vrt radi produljeno – do 20 sati. Posjetitelji se tada mogu uključiti u vođene obilaske ili uživati u mirnoj šetnji prekrasno osvijetljenim alejama. Sav program koji će se odvijati za vrijeme Adventa, neće poremetiti životni ritm životinja, osvjetljenje je prilagođeno njima isto kao i glazbeni program, koji će se izvoditi bez struje.- rekao je Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta grada Zagreba.

Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba, izrazila je zadovoljstvo otvaranjem i posljednje lokacije u sklopu Adventa u Zagrebu, one koja se naslanja na Park Maksimir.

Posjetitelji tijekom večernjih vođenih obilazaka Zoološkim vrtom pod vodstvom Djedice ili Božićnog vilenjaka upoznaju životinje koje žive u paviljonima, a naziru i neke čija glasanja noću odjekuju maksimirskom šumom.

U organizirane obilaske Vrta moći će se ići i po danjem svjetlu. Ti su obilasci na rasporedu svakim danom u 11.45, a petkom, subotom i nedjeljom dodatno i u 14.45 sati. Okupljanje je kod nastambe morskih lavova.

U Zoološkom vrtu sada se nalaze i nova atraktivna mjesta za fotografiranje te kućice s prigodnom ponudom jela i pića.

Uz Zoološki vrt, Park Maksimir je ove godine jedna od novih destinacija Adventa u Zagrebu.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply