Započela najljepša Adventska priča u Zagrebu

Započela najljepša Adventska priča u Zagrebu

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović i gradonačelnik Milan Bandić, upalili su prvu  adventsku svijeću na Trgu bana Josipa Jelačića i tako obilježili početak manifestacije “Advent u Zagrebu”.

Ledeni park otvoren je najljepšom pričom Ivane Brlić Mažuranić, Šuma Striborova, koju su ispričale mlade nade umjetničkog klizanja iz zagrebačkog kluba Pahuljice, a posebni gosti su hrvatski reprezentativci u umjetničkom lizanju, sportski par Lana Petranović i Antonio Souza-Kordeiru.

Po završetku svečanog programa na ledu okupljenim posjetiteljima obratila se direktorica Turističke zajednice Grada Zagreba Martina Bienenfeld, koji je Ledeni  park otvorila  u društvu ministra turizma Garia Cappellia.

-Ovo je jedna od 14, lokacija na kojoj će se održavati ovogodišnji Advent u Zagrebu, jako smo zadovoljni odazivom, Grad je pun stranih i domaćih gostiju. Otvaranje ovog Adventa u Zagrebu prati puno stranih i domaćih medija. Atmosfera je sjajna, očekujemo ove godine veliki broj posjetitelja.- rekla je Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice Grada Zagreba.

-Pohvalio bi direktoricu Turističke zajednice Grada Zagreba Martinu Bienenfeld i gradonačelnika Milana Bandića, još jednom su dokazali kako treba u turističkom smislu razvijati grad. Ovo je još jedan veliki uspjeh kako za Zagreb, tako za cijelu Hrvatsku.- rekao je  Gari Cappelli, ministar turizma.

Pored uobičajenih lokacija, ove godine Advent će se proširiti na  nove lokacije, kao što su  “Advent u Maksimiru”, zabava za cijelu obitelj u suradnji sa Zoološkim vrtom,  “Advent Stara Tkalča”, gdje će biti prikazani tradicionalni obrti i duh najstarijih zagrebačkih naselja Gradeca i Kaptola.

Novost je i “Filmski Advent” u kinu Europa gdje će se prikazivati božićni filmovi za sve uzraste, a prigodno će biti uređen i Prolaz sestara Baković kao set za snimanje božićnih filmova.

Poseban naglasak stavljen je na kulturna događanja, tako da će se tijekom Adventa održati osam različitih festivala, s naglaskom na klasičnu glazbu kod HNK-a, te niz prigodnih izložbi, tema ovogodišnjeg  Adventa u Zagrebu su priče Ivane Brlić Mažuranić.

Tekst/Foto/Video: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

 

 

 

 

Leave a Reply