DAVIS CAP/IVAN DODIG: Bio je ovo kvalitetan meč, u kojem je pet lopti odlučilo pobjednika

DAVIS CAP/IVAN DODIG: Bio je ovo kvalitetan meč, u kojem je pet lopti odlučilo pobjednika

Pobjednika posljednjeg izdanja Davis Cupa u formatu koji odlazi u povijest doznat ćemo u nedjelju, nakon što su u subotnjem meču parova odigranom u Pierre-Hugues Herbert i Nicolas Mahut opravdali status najjače karike francuske reprezentacije te svladali Ivana Dodiga i Matu Pavića sa 6-4, 6-4, 3-6, 7-6 (3) za tri sata i  38 minuta.

Bez obzira na poraz u parovima, Hrvatska i  dalje ima prednost, i na konferenciji za novinare nakon meča, bili su dobro raspoloženi, Dodig, Pavić i izbornik Krajan.

Kod rezultata 5:4 u četvrtom setu, na Pavićev servis publika se otela kontroli, i tada je proradio dalmatinski “dišpet”i sam Pavić dao im je povoda da navijaju protiv njega.

-Malo je proradio “dišpet”, na 40:0, publika je takva kakva je, teško je očekivati da će biti tišina, kada je 25 tisuća ljudi u pitanju, i kada žele pobjedu svojem timu. Mislim da igrači nisu bili korektni po pitanju igre, mora se igrati po brzini servisa, jer ako sam ja bio spreman, trebali su biti i oni, a ja sam ih trebao čekati dok su oni smirivali publiku.- rekao je Mate Pavić.

– Sve što možemo napraviti mi izbornici je da sjednemo i razgovaramo sa sucem, da se takve stvari ne ponove, i možemo utjecati na publiku da budu korektniji kod navijanja, da baš na svaki njihov loš poen ne reagiraju.- rekao je Krajan.

Dodig i Pavić, sličan meč odigrali su u Zadru, kada su imali dobru igru, ali je pobjeda izostala. Parovi su do sada bili jedno od najboljih oružja hrvatske reprezentacije, a i puno puta donijeli povoljan rezultat koji je na kaju rezultirao, pobjedama.

– Igrali smo jako kvalitetan meč, a izgubili smo zbog pet grešaka. Njihova igra bila je dobra u prva dva seta, treći set smo izdominirali, ali na žalost u dva, tri gema nismo uspjeli okrenuti i četvrti set u svoju korist.- rekao je Dodig.

– Prije Zadra imali smo niz od šest, sedam mečeva bez poraza u parovima. Mi imamo još uvijek dobar rezultat, vodimo 2:1 i vjerujemo u našu konačnu pobjedu.- rekao je Dodig.

Izbornik Željko Krajan, nema dvojbe oko sutrašnjeg izbora igrača, dok je kod francuza svaka kombinacija moguća.

-Teško mi je reći što će napraviti njihov izbornik, ja samo znam da su naši Borna i Marin spremni za svaku njihovu kombinaciju.- zaključio je Krajan.

Sutra prvi meč počinje u 13,00 sati, prvi će igrati Marin Čilić, nakon toga Borna Ćorić, a s tribina će ih ponovno pratiti oko dvije tisuće Hrvatskih navijača, predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, bivši hrvatski reprezentativci i osvajači Davis Cupa Mario Ančić i Ivan Ljubičić.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA//HINA

Tekst: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply