DAVIS CUP: Francuska – Hrvatska 0:1

DAVIS CUP: Francuska – Hrvatska 0:1

Borni Ćoriću trebalo je 2 sata i 19 minuta da pobjedi Chardya, rezultatom  6:2, 7:5, 6:4 i donese vodstvo Hrvatskoj od 1:0.

Ćorić je nakon maratonskog prvog gema, u kojem je došao do ‘breaka’, nanizao još tri gema bez izgubljenog poena i bez imalo problema početnu prednost pretvorio u osvajanje prvog seta. Nakon 36 minuta igre bilo je 6-2 za Ćorića koji je izgubio svega tri poena na servisu.

Drugi set je bio neizvjesniji. Nakon 56 minuta Chardy je došao do svoje prve prilike za ‘break’, ali nije uspio slomiti servis našeg 12. tenisača svijeta. Izjednačenost i nezvjesnost trajala je do 11. gema u kojem je Ćorić došao do 0-40 i drugu priliku pretvorio u ‘break’. Servirajući za set Ćorić nije ostavio Chardyju nikakvu nadu i nakon 94 minute igre naša je reprezentacija stigla na jedan set do prvog boda.

‘Breakom’ za 2-1 u trećem gemu trećeg seta Ćorić je zacementirao put prema pobjedi. Nakon sedmog gema je nakratko napustio teren kako bi mu fizioterapeuti naše reprezentacije pružili pomoć, zbog lakših problema s preponama.

Nakon povratka Ćorić je dovršio impresivnu pobjedu još jednim servisom kojeg Chardy nije uspio vratiti.

Predsjednica Kolinda Grabara-Kitarović u društvu predsjednice HTS-a Nikoline Babić i Gorana MarićMinistra državne imovine, pratila je cijeli meč iz prvog reda svečane lože.

U drugom meču sedmi tenisač svijeta Marin Čilić borit će se protiv Jo-Wilfrieda Tsonge za mogućih 2-0 nakon prvog dana finala na stadionu Pierre Mauroy, u kojem se našlo oko 1500 hrvatskih navijača.

 

Tekst: HINA//ZNA

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply