DAVIS CUP/ ŽELJKO KRAJAN: Nema iznenađenja, mi smo spremni za finale

DAVIS CUP/ ŽELJKO KRAJAN: Nema iznenađenja, mi smo spremni za finale

Hrvatska Davis Cup reprezentacija nakon izvlačenja parova održala je konferenciju za novinare, na kojoj su svi igrači zajedno sa izbornikom bili izuzetno dobre volje.  Hrvatska i Francuska poslijednji puta igraju finale u ovakvom formatu natjecanja koje je započelo 1900. godine.

Borna Ćorić sutra će igrati prvi meč protiv Chardya, zajedno su odigrali tri meča, u kojima je Francuz dva puta bio bolji od Borne, za izbornika Krajana, to nije neko posebno iznenađenje.

-Izbornik Francuske sigurnu ima nekog asa u rukavu, i ovaj tjedan daje priliku Chardyu, a ne Pouilleu, kojeg je Borna prije mjesec dana dobio u tri seta. To može biti jedan od razloga da Pouille nije u momčadi sutra. Chardy ima pozitivan skor protiv Borne, ali to ništa ne znači, sutra se igra novi meč i sve opcije su otvorene i sve statistike sutra padaju u vodu. – rekao je Željko Krajan, izbornik Hrvatske Davis Cup reprezentacije.

-Malo me je iznenadilo da igram protiv Chardya, jer sam očekivao Pouillea, šta je tu je imam dovoljno vremena da se pripremim za taj meč. – rekao je Borna Ćorić.

Nakon prvog odrađenog treninga Marin Čilić se žalio na rasvjetu, i na hladnoću na terenu, do sutra će se to sigurno promjeniti kada počne meč.

-Sada sam u Londonu razgovarao sa Federerom koji je igrao u ovoj dvorani, rekao je da se dvorana zagrije kada ima u njoj puno ljudi. Meni bi konkretno odgovaralo da je malo toplije u dvorani i da su svjetla malo bolja. S obzirom da smo u dvoranu u kojoj igramo ušli kasnije i da su nam ostala samo dva dana do prvog meča, sigurno da tu Francuzi imaju malu prednost, a opet mi smo spremni za sutra.- rekao je Marin Čilić.

Cijelog tjedan dok su trajali treninzi oko Tsonge je bila rasprava da li je spreman ili nije i hoće li uopće igrati, zbog ozljede koja ga je udaljila sa terena na šest mjeseci, ili neće, no danas su dvojbe nestale, i igrat će protiv Čilića drugi meč u petak.

-Imali smo dosta teških mečeva kroz godine igranja, znamo kolika je njegova kvaliteta, i da mu domaći teren ide na ruku. Poznajemo se jako dobro, imao sam dosta pobjeda protiv njega, znam što mogu očekivati.  – rekao je Marin Čilić.

Prednost domaćeg terena je velika, Francuzi vole igrati pred svojom publika i ostvarili su sjajne rezultate.

-Oni vole igrati kod kuće, ali i mi znamo svoje kvalitete, znamo svoje jačine u ekipi. Svaki meč koji ćemo igrati biti će otvoren i težak.- rekao je Čilić.

Dodig i Pavić par koji u polufinalu protiv Amerike, nije uspio upisati pobjedu, izbornik Krajan dao im je priliku.

-Činjenica je da nisam dobio niti jedan meč u paru, ali isto tako nisam igrao puno njih. Imali smo dobru priliku u Zadru igrali smo dobar meč, nažalost svi oni bitni poeni nisu otišli na našu stranu, tako da mi osjećaj pobjede u Davis Cupu ostaje neostvaren, ali mi ne stvara to pritisak.- rekao je Mate Pavić.

-Treba pobijediti, jedino ako mi malo ne zakompliciramo, onako kako znamo, kako smo igrali u Zadru. Najbitnije da smo svi zdravi, spremni za finale.- rekao je Ivan Dodig.

Hrvatska i Francuska ovog vikenda odigrat će posljednje finale  po kojem je Davis Cup bio poznat kroz svoju 118-godišnju povijest.

-Davis Cup kojeg mi poznamo završava ove godine. Opet će se igrati pred domaćom publikom, jer samo finalisti ići će dalje. Osjeća se neko posebno ozračje uoči ovog susreta.- zaključio je Krajan.

Rijetko kada se u jednoj godini dogodi da se iste reprezentacije, sretnu u finalu kao što su se ove godine susreli Hrvatska i Francuska u nogometu i sada u tenisu.  Ostaje nada da će Hrvatska ipak slaviti u nedjelju i podići u zrak “salataru”.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA

Foto: Mario ĆUŽIĆ

 

 

 

 

Leave a Reply