Završena prva faza obnove Prihvatilišta za tražitelje azila u Zagrebu

Završena prva faza obnove Prihvatilišta za tražitelje azila u Zagrebu

U prvoj fazi rekonstrukcije i adaptacije zagrebačkog Prihvatilišta za tražitelje azila, obnovljen je istočni dio pa su tražitelji međunarodne zaštitite smješteni u nove, obnovljene sobe i druge smještajne kapacitete, objavio je MUP.

Svrha tog projekta je rekonstrukcija i adaptacija smještajnog dijela Prihvatilišta za tražitelje azila u Zagrebu te uređenje prostora u skladu s najboljom praksom i poštujući najviše standarde, a sve s ciljem poboljšanja kvalitete svakodnevnog života tražitelja smještenih u Prihvatilištu, navodi MUP u srijedu na svojim internetskim stranicama.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1,7 milijuna eura od čega će se 75 posto ukupnih opravdanih troškova sufinancirati sredstvima Fonda za azil, migracije i integraciju, a preostalih 25 posto opravdanih troškova iz državnog proračuna.

“Nastavak je to truda i napora koje Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske svakodnevno ulaže kako bi popravilo kvalitetu života tražitelja međunarodne zaštite dok čekaju rješavanje njihova zahtjeva za odobrenje statusa u Hrvatsko”, kažu u MUP-u.

Napominju da su tijekom rekonstrukcije i radova koji se nastavljaju prostorni kapaciteti Prihvatilišta smanjeni su za trećinu ukupnog prostora.

Tekst: HINA

Foto: Mario ĆUŽIĆ

Leave a Reply