GRADSKA SKUPŠTINA: Prekid nastavka 17. sjednice, zbog nedostatka kvoruma

GRADSKA SKUPŠTINA: Prekid nastavka 17. sjednice, zbog nedostatka kvoruma

Predsjednik Gradske skupštine Andrija Mikulić, zbog nedostatka kvoruma prekinuo je sjednicu, te zakazao ponovni početak za 10,00 sati, međutim, i tada je početak sjednice odgođena na pola sata, tako da se početak očekuje u 10,30.

– Imam zahtjev oporbenih klubova da sjednemo pa da porazgovaramo jer imaju određene zahtjeve.- rekao je Mikulić, najavivši da će u nastavku sjednice izvijestiti o čemu se radi.

Ovo je drugi nastavak sjednice koja je započela 30. listopada, a njen nastavak 5. listopada je prekinut nakon što je skupštinska oporba zajedno s Neovisnima za Hrvatsku, koji su u vladajućoj koaliciji s HDZ-om i Bandić Milan 365 – Strankom rada i solidarnosti, srušila kvorum. Gradski zastupnik Zlatko Hasanbegović (Neovisni za Hrvatsku) tada je zatražio od gradonačelnika Milana Bandića da se Zagrepčanima ispriča zbog sastanka s predsjednikom Skupštine srbijanskog grada Jagodine Draganom Markovićem Palmom koji je surađivao s Arkanom te je zaprijetio napuštanjem sjednice ako  isprika izostane.

Oporba, je nakon rušenja kvoruma poručila da neće sudjelovati u međusobnim svađama i ucjenama vladajuće koalicije – HDZ-a, Neovisnih za Hrvatsku i stranke “Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti.

– Sve ostaje isto, ništa se nije promijenilo, nismo čuli ispriku svim građanima Grada Zagreba. Danas smo se pojavili nas svom radnom mjestu tek toliko, čekamo što će se dalje događati. U svom smo klubu, na raspolaganju i gradonačelniku i oporbi koja medijski želi prikazati da je ona odgovoran za krizu u Skupštini.- rekla  je Esih.

Ustvrdila je da nije bilo nikakve isprike od strane gradonačelnika, već samo onim braniteljima i to iskrenim braniteljima. – Osim toga, oglas koji se plaća novcem poreznih obveznika iskoristio je da bi se malo obračunao s političkim neistomišljenicima. – zaključila je Esih.

Dok oporba za nastavak sjednice traži povlačenje svih preostalih točaka sa sjednice, osim onih koje se odnose na imenovanja i pokroviteljstva.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA//HINA

Foto: Mario ĆUŽIĆ

 

Leave a Reply