GRADSKA SKUPŠTINA: 17. sjednica privedena kraju

GRADSKA SKUPŠTINA: 17. sjednica privedena kraju

Nastavak 17. sjednice zagrebačke Gradske skupštine u ponedjeljak je završio u rekordnom roku od pola sata, nakon što su se oporbeni klubovi s predsjednikom Skupštine Andrijem Mikulićem dogovorili da se s dnevnog reda povuku određene točke i ostave one neophodne za funkcioniranje grada, a oporba je izvijestila kako im je cilj da se što prije sazove iduća sjednica na čijem je dnevnom redu proračun te da njegovim neizglasavanjem namjeravaju rušiti gradonačelnika.

“Najbrže i najsigurniji način da se Bandić makne je da se što prije ne izglasa proračun. Po poslovniku najbrže što se to može dogoditi je 6. prosinca. Zato smo maknuli sve točke protiv kojih bi glasali kako bi završili ovu sjednicu i kako bio što prije rušili proračun”, kazao je nakon sastanka gradski zastupnik Tomislav Tomašević (Klub zastupnika lijevog bloka).

Predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras ustvrdio je da se danas pokazale istinitima njihove tvrdnje posljednjih nekoliko dana  – da gradonačelnik nema većine u Gradskoj skupštini.

“Povući ćemo sve naše točke i dogovor je da to također napravi i pozicija kako bi se što prije došlo do izbora za novu Skupštinu”, dodao je, izrazivši ponos što je “Skupština pokazala da politička trgovina Milana Bandića u sklopu koje  javnim novcem kupuje i politički trguje za svoje osobne političke interese – više ne prolazi”.

Gradska zastupnica Anka Mrak -Taritaš (Klub gradskih zastupnika Glas-a i HSU-a) kazala je da su na sastanku s predsjednikom Skupštine predložili da uopće ne raspravljaju već samo izglasaju ono bez čega Grad ne može funkcionirati kako građani ne bi bili zakinuti.

“Želimo što prije doći do rasprave o proračunu da na proračunu vidimo tko je većina u Gradskoj skupštini, odnosno da je nema – to je prvi korak za rušenje gradonačelnika”- rekla je Anka Mrak Taritaš.

Gradski zastupnik Darko Klasić (Klub gradskih zastupnika HSLS-a i Nezavisne liste Zagreb) kazao je Neovisne ne smatraju oporbenim klubom dok svi njihovi članovi ne daju ostavke i u upravnim vijećima kao i u gradskoj upravi.

“Najpoštenije bi bilo da ova Skupština izađe na izbore jer je neprihvatljivo da su pojedini zastupnici promijenili strane i ne zastupaju interese građana koji su ih izabrali u ovoj Skupštini”, ustvrdio je Klasić.

Sjednica koja je nastavljena nakon sastanka predsjednika Skupštine i oporbenih klubova završila je u rekordnom roku od pola sata.

Slijedeća sjednica održat će se početkom prosinca, hoće li se ostvariti scenarij koji priželjkuje oporba, ili će gradonačelnik imati dovoljno ruku, da izglasa proračun i izbjegne prijevremene izbore za Gradsku skupštinu.

 

 

Leave a Reply